PONEDELJEK 14. 12. 2020

Ob 13:30 uri smo na PP od oškodovanke sprejeli zapisnik o sprejemu ustne ovadbe za KD Ponarejanje listin po 251 členu KZ-1.

Ob 13:40 uri smo na glavni cesti izven naselja Loperšice, tujcema državljanoma Poljske, začasno odvzeli dokumente, saj nista na kraju poravnala izrečene globe po Zakonu o nalezljivih boleznih. Med vožnjo v vozilu namreč nista uporabljala obvezne zaščitne maske, nista pa člana skupnega gospodinjstva.

TOREK 15. 12. 2020:

Ob 8:39 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije s pobegom, na parkirišču na Hardeku. NN voznik NN vozila je namreč preko noči, zaradi nepravilnega premika, trčil v kovinsko ograjo letnega vrta gostinskega lokala in s kraja odpeljal NN kam, ne da bi lastniku objekta pustil podatke o sebi in udeleženem vozilu.

Ob 22.13 uri smo v Središču ob Dravi prijeli 11 drž. Afganistana, kateri so ilegalno vstopili v našo državo.

Napoved aktivnosti za sredo 16. 12. 2020:

– v kolikor bi poslušalci radia opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel idr.).
– prav tako bomo dajali poudarek na spoštovanju ukrepov za preprečevanje širjenja virusa COVID-19.

Pripravili policisti PP Ormož