Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7. ure, dne
16. 8. 2016, do 7. ure, dne 17. 8. 2016, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

TOREK 16. 8. 2016:

Ob 9:04 smo bili obveščeni o kršitvi JRM v naselju Pavlovski vrh. Kršiteljici bo vročen plačilni nalog po Zakonu o javnem redu in miru.

Ob 11.09 smo bili obveščeni o tatvini mobilnega telefona v Središču ob Dravi. Na kraju je bilo ugotovljeno, da ne gre za uradno pregonljivo kaznivo dejanje.

Ob 11:23 smo bili obveščeni o grožnjah s samomorom v Središču ob Dravi. Na kraju je bila tudi ekipa NMP iz ZD Ormož. Zadevo smo zaključili kot dogodek s točko v poročilu policistov.

Ob 13:00 smo kršitelju iz Središča ob Dravi izrekli ukrep prepovedi približevanja zaradi storjenega kaznivega dejanja nasilje v družini. Po zbranih obvestilih sledi bomo na Okrožno državno tožilstvo Ptuj podali kazensko ovadbo.

Ob 21.04. uri smo v Središču ob Dravi obravnavali kršitev ukrepa prepovedi približevanja določeni osebi. Kršitelju bo izdan plačilni nalog.

Ob 00.45 uri je bilo odrejeno pridržanje vozniku osebnega avtomobila, kateri je vozil vozilo pod vplivom alkohola (rezultat preizkusa je 0,60 mg/l). Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje. Kršitelj, ki je tuj državljan, je bil z obdolžilnim predlogom predan v postopek dežurnemu sodniku na OS Ptuj.

Napoved aktivnosti za sredo, dne 17. 8. 2016:

– ob rednem delu bodo policisti izvajali nadzor cestnega prometa.

PRIPRAVILA:
Jožef Magdič, policist I
in Edvard Cvetko, komandir