Nastopilo je 7 skupin pevcev ljudskih pesmi in godcev ljudskih viž. (Dve skupini sta zaradi bolezni nastop odpovedali):

Prvi so se predstavili Ljudski godci DU Velika Nedelja, ki jih vodi Viktor Kajzba. Potem so nastopile domačinke Pevke ljudskih pesmi KD “F.K.Meško” Sveti Tomaž, ki delujejo pod vodstvom Jožice Rep. Sledil je nastop članov Pevskega društva ZRELO KLASJE pod vodstvom Dominika Pongračiča, potem pa so nastopili še: Pevci ljudskih pesmi Prosvetnega društva “Janez Trstenjak” Hum, ki jih vodi Ana Ratek; Ljudske pevke SESTRE NEDELJKO, ki delujejo pod vodstvom Ivanke Majcen; Pevci ljudskih pesmi KD Obrež pod vodstvom Danice Žerjav. Za konec pa sta zaigrala še Ljudska godca ZELENI ASPARAGUS pod vodstvom Janka Kolariča.

Strokovna spremljevalka je bila muzikologinja Jasna Vidakovič, ki je bila nad izvirnostjo predstavljenega repertoarja navdušena.

Uvodoma je zbrane pozdravil župan občine Sveti Tomaž Mirko Cvetko, za zaključek pa se je za sodelovanje vsem zahvalila tudi Barbara Podgorelec, vodja OI JSKD ORMOŽ, predvsem pa občini Sveti Tomaž, ki je prireditvi tudi letos prijazno ponudila gostoljubje v svojem Domu kulture. Vsi nastopajoči so prejeli priznanja JSKD RS.

Prireditev, razen JSKD RS, financirajo občine Ormož, Sveti Tomaž in Središče ob Dravi, tudi letos pa se je s svojimi prispevki izkazalo nekaj sponzorjev: P&F JERUZALEM, Klet »Muzej« BRUMEN, Koračice; Fiposor d.o.o. Ormož, Wienerberger – Tondach in OPSEN d.o.o. Ormož.

Naslednja prireditev v novi sezoni srečanj ljudskih kulturnih ustvarjalcev bo Regijsko Linhartovo srečanje, v okviru katerega se bo predstavila Gledališka skupina KD “Simon Gregorčič” Velika Nedelja s predstavo KORENČKOVI, avtorja in režiserja Antona Žumbarja. Predstava bo v petek, 3.februarja 2017 ob 18.uri v Domu kulture Velika Nedelja. Vabljeni!

Naslovna fotografija: Ljudski godci DU Velika Nedelja