»Zbudi se, Ormož« je projekt, ki je nastal na pobudo Kluba ormoških študentov, z upanjem, da z leti postane tradicionalen dogodek v mestu.
Letos se bo tako dogajalo že tretjič: v petek, 26.in v soboto 27.maja, dogodki pa bodo povezani tudi s 25.obletnico KOŠa.
Namen projekta je povezovanje zlasti neprofitnih in prostovoljnih organizacij (klubov, društev, zavodov) ter povezovanje VSEH generacij Ormožanov, sta na predstavitvi letošnjih dogajanj, v petek, povedala Nina Blagovič, tajnica in Nino Kuhar, predsednik KLUBA ORMOŠKIH ŠTUDENTOV. Dvodnevni dogodek zajema pester nabor dnevnih in večernih aktivnosti. Vse skupaj se bo dogajalo v MESTNI GRABI, dnevne aktivnosti prinašajo kulturni program ob 25.letnici KOŠa, različne delavnice, ponudbo na stojnicah, gasilsko vajo in športne aktivnosti, večera pa bosta zaznamovana s koncerti glasbene skupine Big Foot Mama, Vlada Kreslina z Malimi bogovi in glasbene skupine Dizopen.
Študentom pri organizaciji projekta pomagajo tudi aktivisti Dijaške skupnosti, večja sponzorja prireditve pa sta Občina Ormož in P&F Jeruzalem Ormož.