Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure dne 12. 4. 2019, do 7:00 ure dne 15. 4. 2019 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 12. 4. 2019

Ob 15:52 uri je oškodovanka iz ormoškega območja, patrulji naznanila KD Nasilje v družini. Sprejet je bil Zapisnik o sprejemu ustne ovadbe in evidentirano KD. Zadeva bo odstopljena krajevno pristojni policijski postaji. Istočasno smo tudi obravnavali poskus samomora. Oseba je bila hospitalizirana. Sledi poročilo na pristojno Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 21:03 uri je policist zaznal nedovoljen prehod državne meje, preko postavljene začasne tehnične ovire, izven naselja Središče ob Dravi, katerega sta storila tujca iz Tunizije in Maroka. Med postopkom sta zaprosila za mednarodno zaščito in bila nato odpeljana v Azilni dom.

SOBOTA 13. 4. 2019

Ob 11:44 uri je patrulja na glavni cesti v naselju Obrež ustavila prehitrega voznika osebnega avtomobila. Med postopkom mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, kateri je bil pozitiven. Kršitelju je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, katero bo skupaj z obdolžilnim predlogom poslano na okrajno sodišče v Ormožu.

Ob 14:35 uri smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda, ter napadu in ugrizu psa znanega lastnika, v naselju Vinski Vrh.

Ob 17:39 uri smo bili obveščeni, da v naselju Preclava, ob lokalni cesti leži moški. Na kraju je bilo ugotovljeno, da ne gre za prometno nesrečo in oseba ni bila poškodovana. Zaradi opitosti od alkohola je oseba omagala ob vozišču v neposredni bližini doma. Pri tem je bil po razgovoru pospremljen domov.

NEDELJA 14. 4. 2019

Ob 19:06 uri smo bili od občana iz Svetinj obveščeni, da je našel registrsko tablico motornega vozila. Na kraju ugotovili, lastništvo registrske tablice oziroma vozila. Tako smo po razgovoru z lastnikom iz Ivanjkovcev ugotovili, da je ta bila izgubljena, ter je bila lastniku vrnjena.

Ob 20.21 smo v naselju Rucmanci obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi, kjer si je voznik osebnega avtomobila pri trčenju s srno poškodoval vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 20.25 smo v naselju Vičanci obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi, kjer si je voznik osebnega avtomobila pri trčenju s srno poškodoval vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 23.23 smo v naselju Podgorci obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi, kjer si je voznik osebnega avtomobila pri trčenju s srno poškodoval vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.


Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 15. 4. 2019:

– Od 15. 4. do 28. 4. 2019 poteka poostren nadzor cestnega prometa – ENOSLEDNA MOTORNA VOZILA.
– Opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnji pod vplivom alkohola, nepravilna uporaba mobilnega telefona, ipd…).

PRIPRAVILA:
Dušan Leben, višji policist I
in Edvard Cvetko, komandir