V okviru najvidnejšega promocijskega projekta na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji »Tedna vseživljenjskega učenja 2018«, ki ga v Ormožu koordinira LJUDSKA UNIVERZA, je včeraj v prostorih »Grajskega centra za družine« in »Mladinskega centra« v gradu bila otvoritev razstave izdelkov, ki so nastali na šestih študijskih krožkih, na petih delavnicah Univerze za tretje življenjske obdobje, pri projektih Erasmus+ ter na delavnicah »Tradicionalna ročna dela nas zbližujejo« »Slikanje na svilo« in »Kaligrafija«, ki jih izvaja LJUDSKA UNIVERZA ORMOŽ. Razstava v prostorih »Grajskega centra za družine« pa na ogled prinaša tudi prispevke izobraževalnih delavnic kot so tuji jeziki, računalništvo, zeliščarstvo in drugo. Kot je povedala direktorica LU ORMOŽ Viki Ivanuša, se je navedenih krožkov in delavnic skupaj udeleževalo čez 250 občank in občanov. Temu primerno pa je bogata tudi razstava, ki bo na ogled do konca tedna.
Uradni del na otvoritvi je popestril Ženski pevski zbor OKARINA, zbrane pa je nagovorila direktorica LU ORMOŽ Viki Ivanuša. Potem so se zbrani preselili v prostore Mladinskega centra v pritličju gradu, kjer pa je bila še razstava in pokušina jedi, ki so jih pripravile udeleženke »študijskega krožka«, v katerih se je kuhalo in peklo. Pripravile pa so tudi brošuro z recepti in jo naslovile »Tako kuham jaz«.
V letošnjem TEDNU VSEŽIVLJENJSEGA UČENJA sodeluje kar 45 različnih organizacij, ki so skupaj pripravili čez 60 zanimivih dogodkov. Zadnji dogodek bo »Rožmarinkin festival«, 30. junija.

Utrinki z včerajšnje otvoritve:

VEČ v oddaji UTRIP ORMOŽA, 24.maja 2018 ob 20.uri.