PONEDELJEK 1. 6. 2020
Ob 12.40 smo bili obveščeni o tatvini iz ene izmed trgovin v Ormožu. Evidentirali smo kaznivo dejanje, sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

Ob 17.45 smo posredovali pri med-sosedskem sporu v okolici Ormoža. Zadeva zaključena z uradnim zaznamkom.

Ob 20.15 smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda v okolici Ormoža. Patrulja je na kraju kršitelju izdala plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o javnem redu in miru.

Ob 21.03 smo bili obveščeni o Tatvini agregata v Vičancih. Patrulja je na kraju sprejela od oškodovanca predlog za pregon kaznivega dejanja tatvine. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na državno tožilstvo.

Ob 22.25 smo bili obveščeni o motenju počitka v okolici Ormoža. Patrulja na kraju ni ugotovila kršitve, zato je prijaviteljici izdala plačilni nalog zaradi lažne naznanitve kršitve.

TOREK 2. 6. 2020

Ob 09.05 smo na Policijski postaji opravili razgovor z osebo, ki bi ji naj grozili preko socialnega omrežja. V razgovoru elementi prekrška ali kaznivega dejanja niso bili ugotovljeni, zato je zadeva zaključena z uradnim zaznamkom.

Ob 22.19 smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru in motenju nočnega počitka. Patrulja na kraju ni zaznala elementov prekrška, zadeva zaključena z uradnim zaznamkom.

SREDA 3. 6. 2020

Ob 09.25 smo na policijski postaji opravili razgovor z oškodovanko kaznivega dejanja, ki se preganja na predlog. Oškodovank ni hotela podati predloga za pregon, zato bomo zadevo zaključili s poročilom na državno tožilstvo.

Ob 12.50 so policisti v Ormožu imeli v postopku voznika, ki je vozil vozilo v cestnem prometu brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Proti potrdilu odvzeto vozilo in registrske tablice. Zoper voznika pa bo na Okrajno sodišče podan predlog za uvedbo postopka o prekršku.

Ob 16.55 smo na policijski postaji sprejeli predlog za pregon kaznivega dejanja Grožnje. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na državno tožilstvo.

Ob 17.00 smo bili obveščeni o podrtem drevesu na lokalni cesti v okolici Ormoža. Patrulja je kraj zavarovala do prihoda gasilcev, kateri so pospravili drevo in očistili cesto.

ČETRTEK 4. 6. 2020
Ob 10:30 uri smo tujcu zaradi ugotovljenega prekrška, proti potrdilu začasno odvzeli dokumente, ker na kraju ni plačal globe.

Ob 12:33 uri smo bili obveščeni o povoženju prometnega znaka na koncu ormoške obvoznice. Do prevrnitve postavljenega prometnega znaka je prišlo zaradi nenadnega močnega sunka vetra. Zaradi nastalih poškodb na vozilu je bil napisan uradni zaznamek.

Ob 14:56 uri smo bili obveščeni o opaženih treh osebah, ki bi lahko ilegalno vstopile v državo. Pri pregledu okolice, kjer so bile osebe zaznane so policisti prijeli dva državljana Libije in enega državljana Alžirije. Po končanem postopku bomo tujce vrnili Hrvaškim varnostnim organom.

Ob 21:10 uri smo opravili ogled kraja prometne nesreče I. kategorije in udeležbo divjadi. Patrulja je na kraju udeležencu izdala obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 21:20 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije in udeležbo divjadi. Patrulja je na kraju udeležencu izdala obvestilo o odstopu od ogleda.

Napoved aktivnosti za petek dne 5. 6. 2020 in vikend:
– Naslednji teden poteka poostren nadzor cestnega prometa na področju hitrosti. Prav zaradi tega, bomo 8. 6. 2020 med 6. in 14. uro na območju PU Maribor, izvedli poostren nadzor cestnega prometa na področju hitrosti;
– Opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel);

Pripravili gasilci PP ORMOŽ