Ormoški nogometaši so danes pripravili slovesno otvoritev novih tribun, slačilnic in ostalih prostorov za potrebe delovanja. Veselje je bilo toliko večje, saj so več kot desetletna prizadevanja, da bi ob odlično urejenih dveh igriščih imeli tudi sodobno tribuno, končno  “obrodila sadove”.  Temeljni kamen za izgradnjo tribun so položili v začetku novembra 2017, strošek gradnje je znašal okrog 800 tisoč evrov. Objekt je dolg 50 in širok, 7,5 metrov, ima 350 m2 uporabnih površin. Predstavlja pa tribuno s 324 sedeži, (ki ima možnost nadgradnje), 4 garderobe, klubske prostore, prostor za sodnike, prostor za delegate, masažno sobo, sobo za prvo pomoč, pralnico, kurilnico, garažo in skladiščni prostor.

Praznični dan so nogometaši začeli že ob 11.uri, ko so ob tribunah pričakali prve goste ter jih s turističnim vlakcem popeljali skozi Ormož do vinske kleti VERUS. Sledila je otvoritvena tekma med ekipama veteranov NK ORMOŽ in gosti. Ekipo gostov je sestavil ormoški župan Danijel Vrbnjak, razen njega, pa so jo sestavljali še Matija Horvat, Marko Soršak, Željko Savič, poslanec Matjaž Nemec, Franjo Golob, Peter Misja, preds. MNZ in podpredsednik NZS Stanko Glažar, Miha Mohor, Sebastjan Toplak, Branko Belec, Janko Kopušar, Danilo Levačič in poslanec Aljaž Kovačič). Tekmo so zaključili z rezultatom 2 : 1 za veterane NK ORMOŽ.

Zbrane na slovesnosti, ki se je začela ob 15.uri, je najprej pozdravil predsednik NK ORMOŽ Zlatko Klemenčič, ki je predstavil zgodovino Nogometnega kluba in potek prizadevanj za izgradnjo tribun; potem sta spregovorila še župan Danijel Vrbnjak, ki smatra, da je v občini Ormož za športne dejavnosti dobro poskrbljeno, kar je gotovo spodbuda športnim dejavnostim vseh vrst, ter Stanko Glažar – predsednik MNZ Ptuj in podpredsednik NZ Slovenije, ki je NK ORMOŽ izročil tudi posebno priznanje Nogometne zveze:

V kulturnem programu so nastopile članice Ženskega pevskega zbora GZ ORMOŽ in “šolski band” GIMNAZIJE ORMOŽ:

Slovesno dejanje simboličnega prereza traku so opravili: predsednik NK ORMOŽ ZLATKO KLEMENČIČ, predsednik MNZ in podpredsednik NZ Slovenije STANKO GLAŽAR, najmlajši član NK ORMOŽ LAN SAGADIN ter najstarejši član, starosta ormoških nogometnih aktivnosti VULE NIKOLIĆ:Več v oddaji UTRIP ORMOŽA, 18. aprila 2019 ob 20.uri