PETEK 20. 9. 2013:

Ob 13.05 smo posredovali v Središču ob Dravi, kjer so na travniku kurili odpadni les, kot tudi plastiko. Zadevo bomo v reševanje posredovali drugemu pristojnemu organu.

Ob 19.50 smo v Ormožu ustavili voznika osebnega avtomobila, kateri je vozil vozilo pod vplivom alkohola. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja, pristojnemu sodišču pa bomo poslali obdolžilni predlog.

Ob 20.00 smo v Vodrancih ustavili voznika osebnega avtomobila, kateri je vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo smo mu zasegli, zadevo bomo odstopili v reševanje pristojnemu sodišču.

Ob 23.50 je bilo vozniku osebnega avtomobila v Središču ob Dravi začasno odvzeto vozniško dovoljenje, saj je vozil vozilo pod vplivom alkohola.

SOBOTA 21. 9. 2013:

Ob 9.13 smo izven naselja Mihovci pri Veliki nedelji na glavni cesti ustavili voznika kolesa z motorjem, kateri je vozil vozilo pod vplivom alkohola ( preizkus alkoholiziranosti pokazal 0.63 mg/l alkohola v izdihanem zraku). Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja, pristojnemu sodišču pa bomo poslali obdolžilni predlog.

Ob 18.10 smo v naselju Velika Nedelja obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, kjer je neznani voznik osebnega vozila trčil zaradi nepravilnega srečevanja v nasproti vozeč osebni avtomobil. Pri tem je prišlo do oplaženja bočnih ogledal. Za voznikom ki je pobegnil še poizvedujemo, ko bo izsleden bo izrečena globa za prekršek in pobeg s kraja nesreče.

Ob 18.18 smo v naselju Savci obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, kjer je voznica OA zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku zapeljala na bankino in kasneje v jarek. Izrečena je bila globa.

Ob 19.40 uri smo v Bresnici obravnavali kršitev javnega reda in miru, kjer je prišlo do spora zaradi izvedbenih del na hiši in plačila. Pred prihodom policistov je kršitelj s kraja odšel v neznano. Ko bo izsleden mu bo izdana globa zaradi nedostojnega vedenja na javnem kraju.

Ob 20.05 uri smo v Središču ob Dravi prijeli tujca državljana Turčije, ki je nedovoljeno vstopil v R Slovenijo iz R Hrvaške. Po izvedenem postopku mu je bila zaradi kršitve izrečena globa prav tako pa bo vrnjen v R Hrvaško od koder je tudi nezakonito prišel.

Ob 20.56 smo v Pušencih obravnavali prometno nesrečo, kjer je voznik OA zaradi nepravilne strani vožnje zapeljal iz vozišča. Po opravljeni preverki je bilo ugotovljeno, da voznik in vozilo izpolnjujeta pogoje za udeležbo v prometu. Zato smo od ogleda prometne nesreče z neznantno materialno škodo odstopili.

Ob 23.15 in ob 23.38 uri smo v naselju Žerovinci obravnavali dogodek, kjer sta voznika OA trčila v srni.

Ob 00.15 uri smo v Ormožu obravnavali prometno nesrečo v kateri je bil udeležen kolesar, kateri je sam padel in se poškodoval. Ko bodo znane vse okoliščine prometne nesreče bo izveden ustrezni ukrep.

NEDELJA 22. 9. 2013:

Ob 07.00 uri smo v Veliki Nedelji obravnavali poškodovanje osebnega avtomobila in sicer je neznani storilec prijavitelju vozilo pobarval s sprejem. Po zbranih obvestilih in dokazih bo na Okrožno državno tožilstvo Ptuj podana kazenska ovadba.

Ob 12.00 uri smo v naselju Lačaves opravili intervencijo v zasebnem prostoru. Ugotovljeno je bilo da je prišlo do spora med sorodniki. Kršiteljici je bil izdan plačilni nalog.

Ob 16.30 uri smo v Malem Brebrovniku obravnavali prometno nesrečo z lahko telesno poškodbo v kateri je bil udeležen motorist, kateri je zaradi vožnje preblizu desnega roba vozila padel in se lahko tel. poškodoval. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Ob 21.34 uri smo na PP sprejeli predlog za pregon kaznivega dejanja Tatvine. Po zbranih obvestilih bomo na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Ob 05.35 uri smo v naselju Jastrebci obravnavali dogodek, kjer je voznik OA trčil v zajca.

Dne 22.09.2013 je bilo na območju Ormoža najdeno kolo. V kolikor ga kdo pogreša naj se z dokumentacijo o le tem oglasi na policijski postaji.

PONEDELJEK 23. 9. 2013:

Ob 20.05 uri smo opravili ogled poškodbe vozila do katere je prišlo ob povoženju srne v naselju Obrež.

Ob 23.30 uri smo v Mihovcih opravili intervencijo, kjer je oseba zaradi duševne stiske grozila s samomorom. Na kraj je prišel zdravnik Zdravstvenega doma Ormož, kateri je po razgovoru z občanom le tega napotil na hospitalizacijo v psihiatrično bolnico Ormož.

TOREK 24. 9. 2013:

V dopoldanskem času smo na območju Preclave na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo, kjer smo našli in zasegli sadiko konoplje ter posušene zelene delce rastline. Po opravljenih analizah sledi zoper osumljenca kazenska ovadba.

Ob 12.00 smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na javnem kraju v Senešcih. Kršitelj je sicer s kraja odšel, vendar mu je bil tekom dneva vročen plačilni nalog. V nadaljevanju tega postopka smo od oškodovanca sprejeli predlog za pregon kaznivega dejanja.

Napoved aktivnosti za sredo dne 25. 9. 2013:
Ob rednem delu bodo policisti opravljali v cestnem prometu meritve hitrosti z laserskim merilnikom hitrosti.
V popoldanskem času bomo izvajali meritve hitrosti z mobilnim radarjem.

PRIPRAVILI:
Policisti PP ORMOŽ,
in Edvard Cvetko, komandir, višji policijski inšpektor II