ROKOMET, NLB Leasing liga, 2. krog:
Zapravili točki v Slovenj Gradcu
Slovenj Gradec – Jeruzalem Ormož 29 : 27 (13 : 16)
Slovenj Gradec:
Ošlovnik, Kašnik; Šavc 4, Voršič, Zbičajnik, Čivčič, Ovniček 4, Doberšek, V. Levc 5, Kresnik 2, Kobold, Šol 3, Poklič 10 (4), Plešej, Podstenšek, Štumpfl 1. Trener: Sebastjan Sovič
Jeruzalem: Bratanovič (1 obramba), Balent (4 obrambe), T. Cvetko; Kolmančič, Rajšp, Kocbek 1, Bogadi 2, Radujković 3, Čudič 11 (5), Gregorc 8 (2), R. Cvetko, Petrovič, Mesarić 1, Grizolt, Veselko 1. Topolovec. Trener: Saša Prapotnik
Sedemmetrovke: Slovenj Gradec 4/4; Jeruzalem 7/7.
Izključitve: Slovenj Gradec 12; Jeruzalem 8 minut.
Igralec tekme: Franci Poklič (Slovenj Gradec).
Rokometaši Jeruzalema so na Koroškem zapravili dve točki, ki bi jih pred gostovanjem velenjskih Os v Ormožu v 3. krogu popeljale pod sam vrh lestvice. Gostje so vodili do 43. minute, v 33. minuti celo s petimi zadetki prednosti (13 : 18). Prednost petih golov je splahnela v pičlih dveh minutah, saj so gostitelji izkoristili napake Vinarjev v napadu in dosegli štiri zadetke zapored (17 : 18). Šele v 43. minuti je Franci Poklič svojo ekipo popeljal do prvega vodstva na tekmi (21 : 20). Od izenačenja na 19 : 19 se je do izida 24 : 24 igralo gol za gol. V zaključku tekme se je pri zmagovalcih razigral Vid Levc, ki je vseh pet zadetkov dosegel v obdobju od 48. do 57. minute. Po zaslugi mladinskega reprezentanta in obrambah vratarja Domna Ošlovnika so Korošci štirikrat povedli z dvema goloma prednosti (26 : 24, 27 : 25, 28 : 26, 29 : 27). Rešitve za Jeruzalemčke več ni bilo in treba je bilo priznati poraz ter športno čestitati mladi četi trenerja Sebastjana Soviča. Gostje so na tekmi naredili preveč napak, ob tem so manjkali lahki zadetki ter obrambe vratarjev, ki so bili najslabši del ekipe (skupaj le 5 obramb). Pred Ormožani sta zdaj dve domači tekmi proti Gorenju (sobota 20. 9. ob 20.00 uri) in proti Izoli.
IZJAVE:
Sebastjan Sovič (trener Slovenj Gradec): Zmago smo si prigarali. Če bi rekel, da smo dobro igrali bi lagal. Zaradi obremenitve z zmago smo pričeli tekmo kot da bi imeli zvezane roke in noge. Na koncu je prišla do izraza naša daljša klop, saj smo lahko več rotirali in držali visoki tempo. Dokazali smo, da lahko igramo v Prvi ligi, dobili smo prepotrebne izkušnje in ob tem še dve točki. Več si skoraj ni mogoče želeti.
Saša Prapotnik (trener Jeruzalem Ormož): Za zmago nam je zmanjkalo nekaj športne sreče in obramb naših vratarjev v 2. polčasu. Zaslužena zmaga Slovenj Gradca. Obema ekipama želim, da si čimprej zagotovita obstanek v ligi. Pohvalil bi vašo številno publiko in že iz tega razloga si Slovenj Gradec zasluži igranje v Prvi ligi.

V soboto 20. 9. ob 20.00 uri na Hardeku gostuje Gorenje iz Velenja, ki je eden glavnih kandidatov za naslov državnega prvaka.

Ormožani so v Slovenj Gradcu razočarali.

Ormožani so v Slovenj Gradcu razočarali.