Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7. ure dne
12. 9. 2014 do 7. ure dne 15. 9. 2014, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 12. 9. 2014

Ob 10.43 smo v enotnem postopku obravnavali kazniva dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi, napad na uradno osebo ko ta opravlja naloge varnosti in poškodovanje tuje stvari – poškodba službenega vozila policije. V tej zvezi je bilo eni osebi odrejeno pridržanje po 157/II členu Zakona o kazenskem postopku. Po zbranih obvestilih in dokazih bo na Okrožno državno tožilstvo podana kazenska ovadba.

SOBOTA 13. 9. 2014

Ob 10.18 smo v Mihalovcih obravnavali kaznivo dejanje poskus vloma v hišo.

Ob 11.15 smo v Ormožu obravnavali poškodbo vozila na parkirnem prostoru.

NEDELJA 14. 9. 2014

Ob 00.04 smo v naselju Mihovci pri Veliki Nedelji odvzeli vozniško dovoljenje vozniku osebnega avtomobila, kateri je vozil pod vplivom alkohola ter ga v nadaljevanju tudi pridržali po določilih Zakona o pravilih cestnega prometa.

Ob 5.10 smo bili obveščeni o poplavah v naselju Grabe. Ugotovljeno je bilo, da je v Grabah popolnoma poplavilo stanovanjsko hišo na naslovu Grabe 26. Obveščen je bil operativno komunikacijski center PU Maribor.

Ob 6.12 smo bili obveščeni o zalitju objekta v Miklavžu pri Ormožu, kasneje pa še o neprevoznosti regionalne ceste št. 726 v istem naselju. Delavci CP so poskrbeli za ustrezen obvoz po bližnjih lokalnih cestah.

Ob 14.08 smo bili obveščeni o poškodovani lokalni cesti na relaciji Miklavž pri Ormožu (Slenča ves) – Jeruzalem (med sadovnjaki). Patrulja je na kraju opazila, da je prišlo do udrtja ceste, zato je bil o zadevi obveščen predsednik sveta KS.

Ob 17.49 smo bili obveščeni o poškodovani lokalni cesti na relaciji Ivanjkovci – Koračice v naselju Lahonci pri hšt. 44. Patrulja je na kraju opazila, da je prišlo do posedanja ceste, zato je bil o zadevi obveščen vzdrževalec KPO.

Ob 19.22 smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v Podgorcih. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je nečak udaril strica, zaradi česar mu je bil izdan plačilni nalog.

Ob 19.33 smo bili obveščeni o sporu v kraju blizu Ormoža. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je kršitelj žalil in se nedostojno vedel ter vpil na soseda. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Ob 05.14 smo v Sodincih prijeli osumljenca kaznivega dejanja, kateri se ni odzval na vročeno vabilo za zaslišanje in ga privedli v prostore policijske postaje, kjer je bilo opravljeno zaslišanje.

Napoved aktivnosti za ponedeljek, dne 15. 9. 2014:

Do 19. 9. 2014 poteka poostren nadzor uporabe varnostnih pasov v vozilih,
ob rednem delu bomo izvajali meritve z laserskim merilnikom hitrosti.

PRIPRAVILA:
Mitja Novak, policist I
in Edvard Cvetko, komandir