TOREK 21. 5. 2019:

Ob 11:09 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije pri Ormoškem pokopališču na Lešniški cesti. Udeleženi sta bili dve vozili. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog zaradi nepravilne strani vožnje.

Ob 14:20 uri je občanka na PP prijavila izgubo bančne plačilne kartice Visa NKBM d.d. in kontaktnega ključa od osebnega avtomobila.

Prav tako so policisti pri izvajanju operativnih nalog na javni prireditvi na območju Maribora v 4 primerih zasegli prepovedano drogo v zvezi česar zoper kršitelje sledi hiter postopek.

SREDA 22. 5. 2019

08.30 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči na lokalni cesti na območju naselja Obrež. Policisti so na kraju odstopili od ogleda, ter izdali ustrezen dokument.

Ob 10:29 uri smo bili obveščeni o izgubi denarja na območju mesta Ormož, z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec našel denar, katerega je pospravil. Oškodovanec podal prijavo KD Zatajitve z zbiranjem obvestil policisti nadaljujemo in bomo po končani preiskavi ustrezno poročali na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 11:20 uri smo bili obveščeni o tatvini dela vozila na območju naselja Hajndl, oškodovanec podal prijavo KD Tatvine, od katere je nato odstopil. Sledi ustrezno poročilo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 20:10 uri smo bili obveščeni o kršitvi določil ZJRM na območju naselja Lahonci, po zbranih vseh obvestilih, ter okoliščinah dogodka sledi ustrezen ukrep.

ČETRTEK 23. 5. 2019:

Ob 19:45 uri smo opravili ogled kraja prometne nesreče I. kategorije in udeležbo divjadi. Patrulja je na kraju izdala obvestilo o odstopu od ogleda.

Drugih varnostno zanimivih dogodkov tega dne nismo obravnavali.

Napoved aktivnosti preko vikenda:

– do vključno 31. 5. 2019 bomo izvajali poostrene aktivnosti za večjo varnost kolesarjev v cestnem prometu. Te aktivnosti potekajo na območju celotne Republike Slovenije, v njih sodelujejo različni organi in organizacije, vodi in koordinira pa jih Javna agencija RS za varnost prometa.
– V okviru aktivnosti »Zbudi se, Ormož« bodo sodelovali tudi policisti PU MB, ki bodo dne 25. 5. 2019 v »mestni grabi« predstavljali policijsko dejavnost in opremo ter preventivne vsebine.
– opravljali bomo naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnji pod vplivom alkohola).

PRIPRAVILI policisti PP ORMOŽ