Voda večinoma počasi odteka, tako da se je danes nadaljevalo odstranjevanje posledic in črpanja vode. Kljub temu ostaja bojazen, kaj se bo dogajalo v naslednjih urah in ponoči. Ludvik Hriberšek ljudi poziva tudi k previdnosti in strpnosti. Ekipa civilne zaščite, delavci Komunalnega podjetja in kar osem gasilskih društev so na terenu cel dan ter rešujejo kar se rešiti da. Še vedno velja opozorilo prebivalcem naj se ne zadržujejo v bližini deročih voda, v primeru poplavljenih objektov pa naj pokličejo gasilce.

V gričevnatih predelih so se sprožili številni plazovi. V KS Miklavž pri Ormožu se je sprožilo vsaj 19 plazov, je povedal predsednik KS Emil Trstenjak. Voda počasi odtekala, še danes ponekod nadaljujejo z odstranjevanjem zemlje in sanirajo posledice zemeljskih plazov.

Občine prebivalce pozivajo, naj jim čim prej sporočijo škodo, ki je nastala, če tega še niso storili.

V KS Ivanjkovci so evidentirali 10 plazov, pravi predsednica KS Ivanjkovci Slavica Rajh, od tega nekateri ogrožajo hiše.

V KS Velika Nedelja se je ponovno sprožil plaz, ki je poškodoval cestišče, tako da je cesta v Senešcih v Sodinski breg zaprta in bo zaprta še kakšen dan, nam je povedal predsednik KS Velika Nedelja Marjan Mušič. Mogoče bo prevozna v sredo, vendar ne za tovorna vozila.

Veliko škode je tudi v Središču ob Dravi, kjer je zalilo kar nekaj kleti in cestišč. Ponekod je težave povzročala visoka podtalnica, drugod narasli vodotoki. Kot sporočajo ormoški policisti, so bili včeraj zjutraj po 5. uri obveščeni o poplavah na Grabah. Na Grabah 26 je bila poplavljena stanovanjska hiša.

Žalostni utrinki s poplavljenih območij, Ormož-Lenta (ob izlivu potoka Lešnica v Dravo), Sodinci, Središče ob Dravi …
slika_poplave_cesta_2

poplave_igrisce

poplave_igrisce_2

poplave_Lesnica

poplave_lesnica_2

poplave_Sredisce

poplave_Sredisce_2

poplave_trate
poplave_PGD
slika_poplave_cesta
IMG_4633 (1)

IMG_4633

IMG_4634

IMG_4635

IMG_4636

IMG_4638

IMG_4640

IMG_4643

IMG_4649

IMG_4650

IMG_4652
Fotografije: B.Vukan, M.Mele, M.Vaupotič, PGD Obrež, D.Arnuga