Danes dopoldne je župan občine Ormož Danijel Vrbnjak za dijake, ki so letos opravili poklicno maturo iz predšolske vzgoje v sodelovanju z gimnazijo pripravil sprejem, kjer so maturantom razdelili tudi maturitetna spričevala. Maturo je opravilo vseh 19 dijakov z povprečnim rezultatom 16,7 točk. Imeli pa so tudi dve zlati maturantki, ki sta do možnih 23 točk, dosegle 22 točk.

Zbrane v šolski jedilnici je najprej pozdravila ravnateljica gimnazije Klavdija Zorjan Škorjanec, ki zadovoljstva nad uspehom dijakov, ki so zaključili program predšolske vzgoje ni skrivala, z izbranimi besedami jih je nagovorila in jim zaželela uspešne nove nadaljnje poti. Enako je dijakom, vse dobro zaželel tudi župan občine Ormož Danijel Vrbnjak, ki jim je čestital ob uspešnem zaključku šolanja na ormoški gimnaziji.
Razen spričeval, pohval in zahval, so maturanti s strani občine prejeli še knjižne nagrade in celoletne vstopnice za ormoško kopališče.

Tako se od gimnazije poslavlja že 3 gimnazija dijakov, ki so zaključili program predšolske vzgoje. Prihodnji teden bodo znani tudi rezultati splošne mature, ko pa bo gimnazijo v Ormožu zaključila 21 generacija mladih.

Za šolsko leto 2020/2021 imajo za gimnazijski program vpisanih 23 dijakov, kar 29 dijakov pa je vpisanih na program predšolske vzgoje.