Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7. ure dne
30. 3. 2018, do 7. ure dne 3. 4. 2018 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 30. 3. 2018

Ob 7:48 uri smo bili obveščeni o težavah z izvajalcem del na gradbišču v Ormožu, kateri bi naj dela izvajal malomarno. Na kraju ni bilo ugotovljenih elementov kaznivega dejanja. Izvajalec ustno opozorjen po določilih Zakona o nalogah in pooblastilih policije in napisan uradni zaznamek, prav tako so bile obveščene pristojne službe.

Ob 09:55 uri smo imeli v postopku osebo doma iz Ptuja, kateri smo zasegli posodo s posušenimi rastlinskimi delci. Po pridobljeni analizi, bomo zadevo ustrezno zaključili.

Ob 12:46 uri smo v Središču ob Dravi pri ilegalnem prehodu državne meje prijeli osem oseb, katere so v nadaljevanju zaprosile za mednarodno zaščito in so bile odpeljane v azilni dom.

Ob 16:00 uri smo na policijski postaji prejeli pisno prijavo kaznivega dejanja. Po zbranih obvestilih bomo zadevo ustrezno zaključili.

Ob 22:55 uri smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v gostinskem lokalu v okolici Ormoža. V zvezi tega postopka nadaljujemo z zbiranjem obvestil in bomo zadevo ustrezno zaključili.

Ob 23:05 uri smo bili s strani delavcev zdravstvenega doma obveščeni o poškodbi osebe. Pri zbiranju obvestil je bilo ugotovljeno, da je bila oseba opita in je padla po parkirišču pred gostinskim lokalom v okolici Svetega Tomaža, kjer je zadobil odrgnino po glavi. Pri zbiranju obvestil je bila izključena tuja krivda, zato smo zadevo zaključili z uradnim zaznamkom.

SOBOTA 31. 3. 2018

Ob 16:12 uri smo bili obveščeni o najdbi mrtvega moškega v okolici Ormoža. Sledi poročilo na pristojno tožilstvo.

Ob 17:15 uri smo bili obveščeni o poškodovanju stvari v okolici Ormoža. Na kraju je bilo ugotovljeno, da ne gre za poškodbe ali kršitve, zaključili smo z uradnim zaznamkom.

Ob 18:50 uri smo bili obveščeni, da je v naselju Savci obležal moški, kateri je bil kasneje hospitaliziran v UKC Maribor. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je moški obležal zaradi zdravstvenih težav. Zaključeno z uradnim zaznamkom.

NEDELJA 1. 4. 2018

Ob 9.45 smo posredovali v okolici Ormoža. Ugotovljeno, da ima oseba psihične težave, zato je bila z reševalnim vozilom odpeljana v Psihiatrično bolnico Ormož.

Ob 19.47 smo posredovali v Pavlovcih, kjer je voznik osebnega avtomobila trčil v srno in si poškodoval vozilo.

PONEDELJEK 2. 4. 2018

Tega dne nismo obravnavali varnostno pomembnih dogodkov.

Napoved aktivnosti za torek dne 3. 4. 2018:
– do 8. 4. 2018 poteka poostren nadzor cestnega prometa – enosledna motorna vozila.

PRIPRAVILA:
Mitja Novak, policist I
in Edvard Cvetko, komandir