Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure, dne 29. 8. 2012 do 7:00 ure dne 30. 8. 2012 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

SREDA 29. 8. 2012

Ob 10:10 so na zaprosilo iz Psihiatrične bolnice Ormož opravili asistenco pri postopku s pacijentom, ki s svojim vedenjem kazal, da bi lahko napadel zdravstveno osebje. Ob prihodu policistov na kraj asistenca oziroma posredovanje ob hospitalizaciji pacienta s strani policistov ni bilo potrebno.

Ob 10:45 uri so na policijski postaji sprejeli predlog za pregon kaznivega dejanja tatvine ženske torbice, ki se je zgodila tega dne v Ormožu na Kerenčičevem trgu. Po zbranih obvestilih bodo zoper osumljenca na okrajno državno tožilstvo na Ptuju podali kazensko ovadbo.

Ob 11:15 uri so v Ormožu obravnavali tatvino kolesa. Neznani storilec je odtujil kolo znamke ROG, tip Nanos, sivo rdeče barve. Policisti nadaljujemo z zbiranjem obvestil.

Ob 16:39 uri so bili obveščeni, da je v Središču ob Dravi prišlo do travniškega požara. Zagorela je suha travnata podrast ob potoku Črnec v velikosti 300 m2. Materialne škoda ni nastala prav tako ni prišlo do ogrožanja. Požar so pogasili gasilci PGD.

Napoved aktivnosti za četrtek dne 30. 8. 2012:

Tekom dneva bodo izvajali meritve hitrosti z stacionarnim radarjem.
Pred pričetkom pouka v novem šolskem letu policisti pred šolami pregledujemo prometne razmere in opravljajo kontrolo voznikov in vozil.

PRIPRAVILA:
Dušan Leben, policist I
in Edvard Cvetko, komandir, višji policijski inšpektor I