ROKOMET, 1. SRL, pred tekmo 8. kroga:
Za Vinarje pride v poštev le zmaga

Po premoru zaradi uspešnega reprezentančnega nastopa v kvalifikacijah za EP v Srbiji na sceno ponovno stopajo rokometaši v 1. SRL. 8. krog ponuja zelo zanimive pare, kjer je zmagovalce in poražence težko napovedati.

Jeruzalem Ormož – Šmartno; NAŠ TIP: 1

V goste Ormožanom prihaja novinec iz Šmartnega, ekipa, ki trenutno zaseda zadnje 12. mesto. Šmartno ima v svojih vrstah nekaj znanih prvoligaških obrazov kot so Filip Gradišek, Danijel Dobravc, Andraž Repar, Boštjan Kogovšek, Aljaž Pavlič. Prvo ime in strelec ekipe je mladi 25 – letni Marko Simončič, pred kratkim pa so v Šmartnem zamenjali tudi trenerja. Tadeja Simnčiča, ki je Šmartno iz 1. B lige popeljal v elitni razred je zamenjal Miha Bojovič, ki je pred tekmo z Ormožani dejal:” Premor nam je še kako prišel prav. Upam, da bo šlo vse po načrtih in da bomo še napredovali. Če ne bo večjih poškodb, lahko konkuriramo Ribnici, Krki, Slovenj Gradcu in Ormožu, ki je slabše začel sezono. Proti vsem lahko osvajamo točke, če bo le pravi pristop in ekipni duh. Upam, da bomo na vsaki tekmi zdržali vsaj 60 minut tekmovalnega tempa.”
Za Vinarje pride v poštev le zmaga, saj bi z morebitnim porazom ali remijem, kar bi bilo veliko presenečenje, postali glavni kandidat za izpad. Tega si v vrstah Jeruzalemčkov seveda ne želijo in zato stavimo na domačo zasedbo, ki je roko na srce tudi precej kvalitetnejša in izkušenejša od Šmartnega.

Gorenje Velenje – Cimos Koper; NAŠ TIP: 1
Derbi 8. kroga. Obe ekipi imata na kontu po 12 točk, s tem, da ima Gorenje tekmo manj (Celje PL). Želje v obeh klubih so enake. Osvojitev naslova državnih prvakov. Po dosedanjem delu sezone so velenjske Ose zgledale boljše in imajo prednost domačega trenerja. Koprčani imajo v svojih vrstah več reprezentantov, zato so v tem tednu zaradi reprezentančnih nastopov trpeli klubski trening trenerja Fredija Radojkoviča.

Slovan Ljubljana – Trimo Trebnje; NAŠ TIP: 0

Slovan se je z gostujočo zmago proti Mariboru dvignil s pekla in lažje diha. Trimo letos kljub številnim odhodom igra odlično, predvsem pa na račun Staša Skubeta in Zarabca zelo hitro. Zmaga Trebanjcev ne bi bila nobeno presenečenje. V avstrijskem reprezentančnem dresu je v kvalifikacijah blestel Božović, ki je zagotovo utrujen in bo prav zanimivo videti v kakšnem stanju se je vrnil ta odlični levičar.

Škofja Loka – Celje PL; NAŠ TIP: 2
Še en zanimiv par. Mladi, hitri in nadarjeni Škofjeločani proti izkušeni zasedbi državnih prvakov, ki si ne sme privoščiti spodrsljaja. Celjani so že večkrat v Škofji Loki naleteli na težave in tudi tokrat bi lahko bilo podobno. Še posebej če zaradi poškodbe ne bi nastopil Zorman. Celjani imajo kup reprezentantov, ki so igrali težke tekme reprezentančnih kvalifikacij in zanimivo bo videti kakšno je stanje ter motiv teh igralcev po vrnitvi na slovensko klubsko sceno. Diši po izjemno izenačeni tekmi.

Krka Novo mesto – Maribor Branik; NAŠ TIP: 2
Krka odlično igra v tem prvenstvu, vsaj tako kaže pogled na točkovni izkupiček (8 točk), čeprav se v lepoti rokometa v Novem mestu ne umira. Maribor (7 točk) ima cilj, da se uvrsti v Ligo za prvaka, zato si ne sme privoščiti spodrsljaja na Dolenjskem. Trener Marko Šibila ima dovolj kakovosten in zrel igralski kader, ki bi moral brez večjih težav prečkati Krko.

Slovenj Gradec – Ribnica; NAŠ TIP: 2
Če pristop Ribničanov ne bo kot je treba potem smo hitro lahko priča novi žrtvi “koroškega minskega polja”. Slovenj Gradec na tem srečanju nima kaj za izgubiti, lahko pa veliko dobi. Ribničani morajo pod nujno zmagati, če želijo ostati kandidati za Ligo za prvaka. Ko je nekaj nujnega se velikokrat tudi zalomi. Vseeno stavimo na kvaliteto posameznikov v ribniškem klubu.