ROKOMET:
Mama Fortuna na strani Ormožanov
Jeruzalem – Trimo 27 : 26 (13 : 14)
Jeruzalem:
Jelen (6 obramb), Belec (6 obramb – 1 x 7m), Žuran; Korpar 2, Krabonja, Žmavc, Rajšp, Bogadi 5, Radujković 2, Čudič 3 (1), Špiljak 4, Sok 2, Hebar 2, Kljajić, Cingesar 7 (3), Hrastnik. Trener: Saša Prapotnik
Trimo: Ferlin (13 obramb – 1 x 7m), Imperl; Korelec 2, M. Radelj 1, Udovič, Murčehajić, Ratajec 1, Skol, Sušin 1, Paladin 3, Florjančič, Rojc 4, Kopina, Zarabec 7 (3), Skube 6, Grandovec 1. Trener: Ivan Vajdl
Sedemmetrovke: Jeruzalem 5/4; Trimo 5/3.
Izključitve: Jeruzalem 6; Trimo 2 minuti.
Igralec tekme: Darko Cingesar (Jeruzalem Ormož).
S pomočjo mame Fortune so Jeruzalemčki proti odličnemu Trimu prišli do prve domače zmage v tem prvenstvu. Vinarji so vodili le enkrat in to v pravem trenutku pri končnem izidu 27 : 26. Pri vodstvu 26 : 23 v 51. minuti Trebanjci več niso zadeli mreže gostiteljev. Napadi Trima v odločilnih trenutkih tekme so se zaključevali s posamičnimi akcijami, kar je bila voda na mlin Vinarjem. Ti so v 58. minuti po zadetku Davida Bogadija sploh prvič na tekmi povedli, v zadnji minuti pa imeli še napad za +2, vendar noben od Ormožanov si ni upal stvari vzeti v svoje roke. Tako so gostitelji storili napako in ponudili priložnost Dolenjcem za izenačenje. Po izključitvah Iztoka Korparja in Siniše Radujkovića je gostom uspelo iztržiti sedemmetrovko. 6 sekund pred koncem je Miha Zarabec izvajal sedemmetrovko, vendar je izkušeni Boštjan Belec njegov nizek met iz prve zaustavil in dvorana na Hardeku je ponorela od veselja. Sreča je tokrat potrkala na ormoška vrata. Sicer je Trimo v Ormožu zaigral odlično in v 10. minuti povedel z 8 : 3. V 2. polčasu pa zmeraj vodil za 3 – 4 zadetke. Poleg Belca je junak tekme bil tudi novinec Darko Cingesar, ki je že na prvi tekmi v dresu Vinarjev dokazal raskošen talent. Tudi vsi ostali Jeruzalemčki si zaslužijo pohvalo, še posebej pa navijači Ormožani. Brez njihove pomoči bi Jeruzalem doživel gladek poraz od petih do desetih golov proti tokrat odličnemu Trimu, ki na Hardeku tokrat ni imel sreče, saj si je zaslužil točko če ne več. Zdaj sta v štirih dneh pred Ormožani kar dve tekmi v Ribnici, pokalna in tekma 15. kroga državnega prvenstva.
IZJAVE:
Bojan Čudič (Jeruzalem):
Tudi mi smo si enkrat zaslužili srečo v infarktni končnici. Kar smo izgubili proti Krki smo zdaj dobili proti Trimu. Takšen je šport. Lahko in moramo igrati še bolje, ko se do potankosti uigramo z novincema Cingesarjem ter Hrastnikom . Zahvala gre tudi navijačem, ki so se vrnili na Hardek in nam pomagali do zmage.
Saša Prapotnik (trener Jeruzalema): Premagali smo odlično ekipo Trima. Fantje so se borili kot se spodobi. Hvala navijačem, ti dve točki sta njihova zasluga. Ko smo bili v prepadu so nas oni s fanatičnim navijanjem potegnili iz brezna.
Ivan Vajdl (trener Trima): Čestitke na zmagi Ormožanom. Zmago smo imeli v svojih rokah. Rokomet je ekipni šport in dokler smo igrali kot ekipa smo tudi vodili. Napade smo reševali s posamičnimi akcijami, obramba je bila pregloboka in domačini so nas prebijali skozi sredino. Takšen ni bil naš dogovor v slačilnici. To je naš četrti zaporedni poraz. Zdaj nujno rabimo točke proti Šmartnemu.

Tadej Sok (RK Jeruzalem) je mrežo Trima zatresel dvakrat

ROKOMET, Pokal Slovenije 1/4 finale:
Zmaga vodi na zaključni turnir

Pred rokometaši Jeruzalema je v sredo 14. decembra ob 19.00 uri gostovanje v Ribnici na tekmi četrtfinala Pokala Slovenije. Gre za izjemno zanimivo tekmo, saj se bo zmagovalec uvrstil na zaključni turnir najboljše četverice. Ekipi Ribnice in Jeruzalema sta po kvaliteti zelo enakovredni, zato je za pričakovati zelo zanimivo tekmo. Vloga favoritov zagotovo že zaradi domačega igrišča pripada Ribničanom, vendar tudi Jeruzalemčki v gosteh niso naivna ekipa:” Menim, da se z Ribnico da enakovredno igrati. Igrali bomo na zmago tako na pokalnem srečanju kot na tekmi državnega prvenstva. Splača se potruditi, saj zmaga prinaša nastop na zaključnem turnirju, kjer smo pred dvema sezonama osvojila bronasto kolajno”, nam je pred sredino tekmo povedal Bojan Čudič Hugo, kapetan Jeruzalema. V taboru Ormoža bi bili zadovoljni že z eno zmago v Ribnici, raje bi dobili tekmo v državnem prvenstvu.