PONEDELJEK, 11. 6. 2013

Ob 16.42 so ormoški policisti bili obveščeni, da v Psihiatrični bolnišnici pogrešajo varovanca. Policisti so ga izsledili v Ormožu in je bil predan osebju Psihiatrične bolnice Ormož.

Ob 21.40 so v Žerovincih obravnavali povoženje divjadi.

Ob 22.30 so bili obveščeni, da v Ormožu na pločniku leži neznanec. Policista sta ugotovila, da je moški iz Ormoža zaradi preveč popitega alkohola omagal. Pospremila sta ga domov.

Ob 00.05 so odvzeli vozniško dovoljenje vozniku kolesa z motorjem, ker je vozil pod vplivom alkohola.

TOREK 11. 6. 2013:

Ob 20:37 uri so v naselju Mihovci pri Veliki Nedelji opravili ogled kraja kaznivega dejanja »Poškodovanje tuje stvari«, kjer je neznani storilec z neznanim pisalom popisal dva parkirana osebna avtomobila, prav tako je na asfaltno podlago napisal napis z žaljivo vsebino.

Ob 04:45 uri naslednjega dne, pa so na ormoški obvoznici obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi, kjer je voznik osebnega avtomobila trčil v srno.

Napoved aktivnosti za četrtek dne 12. 6. 2013:

Od 11. do 16. junija 2013 na območju celotne Slovenije potekajo aktivnosti za večjo varnost kolesarjev v cestnem prometu. Kolesarji spadajo med šibke udeležence v cestnem prometu in so poleg pešcev najbolj ogrožena kategorija udeležencev v cestnem prometu. Kolesarji so pogosto žrtve nesreč zaradi neustreznega ravnanja voznikov motornih vozil, predvsem zaradi izsiljevanj prednosti in neprilagojene hitrosti. Več kot polovica prometnih nesreč pa se zgodi zaradi napak ali neustreznega ravnanja kolesarjev, najpogosteje zaradi neupoštevanja pravil o prednosti ter nepravilne strani in smeri vožnje. V tej zvezi bo potekalo več poostrenih nadzorov, ki bodo usmerjeni v ugotavljanje tovrstnih kršitev!
Pripravili:
Mitja Novak, policist I,
Aleš Meško, policist I
in Edvard Cvetko, komandir, višji policijski inšpektor II