Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7.00 ure, dne
9. 12. 2020, do 7.00 ure, dne 10. 12. 2020, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

SREDA 9. 12. 2020:

Ob 11:02 smo opravili hišno preiskavo po odredbi sodišča v zvezi kaznivega dejanja Neupravičena proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami . Po zbranih obvestilih bomo na državno tožilstvo napisali kazensko ovadbo.

Ob 13:50 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije. Udeležen je bil osebni avtomobil. Voznici je bil na kraju izdan plačilni nalog po ZPrCP, zaradi vožnje preblizu desnega roba.

Ob 23:59 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kat.. Patrulja je na kraju ugotovila, da je v času vožnje voznika po cesti na njo padlo drevo, ki je poškodovalo pokrov motorja. Zadeva zaključena z uradnim zaznamkom. Za odstranitev drevesa z vozišča je poskrbel delavec cestnega podjetja.

Ob 05:12 uri smo s strani občana bili obveščeni, da sta ga napadla sosedova psa. Kršitelju izdan plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o zaščiti živali.

Napoved aktivnosti za četrtek dne 10. 12. 2020:
– v kolikor bi opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel, zimska oprema idr.).
– prav tako bodo policisti na terenu dajali poudarek na spoštovanju odlokov o zajezitvi širjenja virusa COVID-19.

Pripravil komandir, Jože Šprah, mag. jav. upr., višji policijski inšpektor III