Kot je še včeraj dejal vladni govorec Jelko Kacin, do sobote zagotovo ne bo sprememb in pojasnil, da je vlada podrobno tehtala in ocenjevala epidemiološke razmere v državi. Posvetila se je predvsem razmeram v statističnih regijah. Po razpravi je bila sprejeta odločitev, da se za soboto skličeta dva posveta, da bodo na prvem sodelovali direktorji vseh bolnišnic in predstavniki gospodarstva. »V soboto se bo preučevalo možnosti za sprostitev ukrepov v posameznih segmentih. Trenutno ni mogoče razmišljati, v katero smer bo to šlo”, je dejal Jelko Kacin in še dodal,
da je treba ugotoviti, kakšne so kapacitete bolnišnic in kakšne dodatne zahteve lahko delodajalci izpolnijo, da ne bi prispevali k razširitvi virusa.

Razjasnil je tudi, da se pri prehajanju občin in policijski uri za zdaj nič ne spreminja. Dodal je, da so razlike med regijami velike. Nekatere regije se držijo veliko bolje kot druge.

Zaradi slabe epidemiološke slike v Sloveniji je minister za zdravje Tomaž Gantar naklonjen zapiranju vseh nenujnih gospodarskih dejavnosti, Zdravko Počivalšek pa temu ostro nasprotuje in zavzema stališče, da je čas za postopno sproščanje ukrepov, saj bi to dobro delo gospodarstvu. Na Gantarjevi strani je tudi vodja vladne svetovalne skupine za covid 19 Bojana Beović. Opozarja, da se epidemiološke razmere v državi niso toliko spremenile, da bi prišlo do sproščanja ukrepov.

Po poročanju 24ur naj bi ministra, ki sta še pred začetkom seje zavzemala vsak svoje stališče, stopila korak nazaj in poskušala najti kompromis. Kakšnega, še ni znano.

Še vedno smo blizu 30 odstotkom na novo odkritih okuženih v 24 urah

Po neuradnih podatkih je bilo včeraj testiranih 6410 oseb na novi koronavirus, rezultati 1849 testov pa so bili pozitivni na sars-cov-2. To pomeni, da je delež pozitivnih še vedno visok in znaša 28,85 odstotka.