Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7.00 ure dne
7. 4. 2020, do 7.00 ure dne 8. 4. 2020 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

TOREK 7. 4. 2020
Ob 8:50 uri smo v naselju Trgovišče imeli v postopku tujega državljana za katerega je bilo ugotovljeno, da je kršil določila Zakona o tujcih in Zakona o prijavi prebivališča za kar mu je bil izdan plačilni nalog, po končanem postopku je bil napoten na diplomatsko konzularno predstavništvo matične države za ureditev dokumentov.

Ob 10:50 uri smo bili na kraju požara na stanovanjski hiši, kjer je zagorelo ostrešje hiše. Požar so lokalizirali in omejili lokalni gasilci. Opravljen je bil ogleda kraj, po zbranih obvestilih bomo podali poročilo o dogodku na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 12:15 uri smo na mejnem prehodu Zavrč hrvaškim varnostnim organom izročili dva državljana Afganistana, katera sta bila prijeta pri ilegalnem prehodu državne meje prejšnji dan.

Ob 21.29 smo bili obveščeni o dogodku. CV Žerovincih je voznik osebnega avtomobila trčil v srno in si poškodoval vozilo. Izdano je bilo Obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 22.30 smo ponovno obravnavali povoženje divjadi. Tokrat v Središču ob Dravi. Prav tako smo vozniku izdali Obvestilo o odstopu od ogleda.

Napoved aktivnosti za sredo 8. 4. 2020:

Opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel idr.).
Opravljali bomo nadzor nad spoštovanjem Odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v Republiki Sloveniji ter prepoved gibanja izven občin.
V povezavi z že znanimi ukrepi za omejitev širjenja epidemije COVID-19 in preprečevanja novih okužb, vam policisti svetujemo, da se dosledno upošteva vsa opozorila in prepovedi, predvsem pa ostanite doma in ostanite zdravi.

PRIPRAVILA:
Mitja Novak, višji policist I
in Edvard Cvetko, komandir