Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7.00 ure dne 29. 10. 2020, do 7.00 ure dne 30. 10. 2020, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

ČETRTEK 29. 10. 2020

Ob 16:33 uri smo bili obveščeni o sumljivi osebi, ki je peš hodila v naselju Pušenci. V postopku je bilo ugotovljeno, da gre za državljana Avganistana, ki se je na mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje izognil mejni kontroli na način, da se je skril v tovornem vozilu v prostoru namenjenem za prevoz tovora. To je storil tako, da je na območju Hrvaške na strehi tovorne prikolice prezal cerado in skozi odprtino vstopil v vozilo, ter jo nato za seboj zašil. Ko so tovor razkladali v eni od firm na območju Ormoža, je oseba skočila iz vozila in stekla v neznano. Tujec je bil ob prijetju pridržan, izrečena mu je bila globa in bo po končanem postopku izročen hrvaškim varnostnim organom.

Ob 18. 55 uri smo občanu, ki ni spoštoval določil Odloka oziroma Zakona o nalezljivih bolezni prepovedi prehajanja med občinami, izdali plačilni nalog v znesku 400 €.

Ob 21.55 uri smo bili obveščeni da se na železniškem postajališču Velika Nedelja neznanec poslužuje naprave za SOS oz. INFO, ter v njo ob vklopu spušča glasbo. Pri kontroli oseb v bližini nismo izsledili. V okolici smo opravili identifikacijski postopek dveh oseb, ki sta dejanje zanikali. Policista sta zaznala kršitev Odloka oziroma Zakona o nalezljivih boleznih, to je kršenje omejitve gibanja v času med 21 in 06 uro. Obema je bil izdan plačilni nalog v znesku 400 €.

Napoved aktivnosti za petek 30. 10. 2020 in vikend:
– Ponovno pozivamo vse da v kolikor opazite sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel idr.).

PRIPRAVILA:
Dušan Leben, višji policist I
in Darko Zamuda, v.d. komandirja