Župan Danijel Vrbnjak je danes v imenu Občine Ormož z gasilci podpisal »Pogodbo o opravljanju gasilske javne službe v občini Ormož za leto 2019«. Pogodbo so, razen župana, podpisali predsedniki vseh petnajstih Prostovoljnih društev v GZ ORMOŽ in predsednik Gasilske zveze Ormož. Prisotni so bili tudi nekateri poveljniki in ostali predstavniki posameznih PGD v občini.
Občina Ormož letos za delovanje gasilcev namenja 331.678,00 evrov, kar pomeni:
Za delovanje Gasilske zveze 53.400 evrov; za refundacije plač v času izobraževanja 1.700; za delovanje gasilskih društev in za »dan gasilcev« 41.466 in 1.234 evrov. Za zavarovanje gasilcev in premoženja 16.000; za vzdrževanje gasilskih vozil in opreme 12.110; za sofinanciranje nabave gasilskih vozil in opreme 120.000 ter za gradnjo in obnovo gasilskih domov skupaj 85.768 evrov, od tega: PGD Trgovišče prejme 35.000 tisoč, PGD Podgorci 21.268; PGD Ormož 15.000, PGD Cvetkovci 10.000 in PGD Ivanjkovci 4.500 evrov.
Župan Danijel Vrbnjak se je vsem gasilcem zahvalil za požrtvovalno delo, z velikim razumevanjem gasilskega poslanstva, saj je tudi sam gasilec, pred nastopom županske funkcije pa je bil tudi predsednik PGD Miklavž pri Ormožu (zamenjala ga je gasilka Bogdana Kolbl). Spregovoril pa je tudi predsednik GZ ORMOŽ mag.Dejan Jurkovič, ki je v imenu vseh gasilcev tako županu, kot vsem občanom obljubil, da bodo gasilci še naprej vestno opravljali svoje poslanstvo in gotovo opravičili sredstva, ki jih občina iz proračuna namenja za njihovo delovanje.

Podpis pogodbe zasladili s krofi »Ptujskih pekarn in slaščičarn«

Radio Ptuj in Štajerski tednik sta ormoške gasilce v okviru akcije »Pust na Radiu Ptuj«, ki jo v pustnem času izvajata v sodelovanju s »Ptujskimi pekarnami in slaščičarnami«, počastila z brezplačnimi krofi, kar je svečanemu podpisu pogodbe, ob šampanjcu, dajalo še prijetnejši pečat. Krofe, s katerimi sodelavci Radia Ptuj v pustnem času razveseljujejo različne delovne kolektive v Spodnje Podravju, sta gasilcem postregla novinarka in moderatorka na radiu Ptuj Natalija Škrlec ter odgovorni urednik radia Domen Hren.