Minuli petek je v prostorih Mladinskega centra potekal dogodek imenovan TRIVIA NIGHT. Brihtne glavice združene v 10 ekip so preizkušale svoje splošno znanje in osvajale nagrade:

Trivia night kviz je bil zaključna dejavnost med dogajanji, ki so jih v času minulih počitnic pripravili v ormoškem Mladinskem centru. Kviz so pripravili v sodelovanju s študentom fizike, mladim Ormožanom Timonom Grabovcem. Če kaj je organizatorje presenetila udeležba na kvizu, saj je svoje znanje preizkušalo kar DESET pestro in tudi medgeneracijsko pomešanih ekip.

Končno je največ znanja pokazala ekipa Ligma, ki so jo sestavljali: Ana Jenko, Niko Keček, Matej Hebar, Rok Šumank in Aljaž Kovačič); drugo mesto je osvojila ekipa Vesela Prlečka in 3. meto ekipa Velo misto. Zmagovalne ekipe so bile nagrajene s praktičnimi nagradami, ki so jih prispevali Botanik 100%, VERUS vinogradi in Mladinski center. Kot je to običajno na kvizih TRIVIA NIGHT, pa je nagrajena bila tudi predzadnja ekipa. A je ta nagrado – tokrat – velikodušno odstopila pred-predzadnji zadnji ekipi.

Poznavalec Timon Grabovac, ki si izkušnje s kvizi TRIVIA NIGHT nabira z udeležno na takšnih kvizih v Varaždinu, pravi, da v Sloveniji takšni kvizi, ki sicer predstavljajo prijetna druženja, niso še tako zelo popularni. Tu in tam jih sicer študentje organizirajo v Mariboru in Ljubljani, v Ormožu pa je prvič potekal v okviru lanskega OFAK-a. Timon Grabovac je tokrat pripravil 40 vprašanj s področja zgodovine, umetnosti, športa, glasbe, filma in drugo. Gre za vprašanja, ki zahtevano splošno znanje in niso ravno enostavna. Grabovac jih po težavnostni lestvici ocenjuje z oceno med 3 in 4, s tem, da je vprašanja oblikoval tako, da so že prinašala namig za odgovor. Z vsemi pravilnimi odgovori je bilo možno doseči 44 točk. Zmagovalna ekipa LIGMA je dosegla 34 točk.

Glede na interes in tokratno dobro udeležbo organizatorji nov TRIVIA NIGHT obljubljajo že v marcu. Ta bo najverjetneje potekal v »Malinci« v Domu društev na Ljutomerski cesti.

Utrinki s kviza: (Foto: Uroš Krstič)