TOREK 26. 2. 2019:

Ob 14:26 uri se je na policijski postaji oglasil oškodovanec ter prijavil, da mu je neznani storilec na parkirišču v Ormožu poškodoval parkiran osebni avtomobil. Evidentirali smo kaznivo dejanje Poškodovanje tuje stvari po 220. členu KZ-1.

Ob 15:29 uri smo bili obveščeni o travniškem požaru v Ormožu na ulici Za kolodvorom. Na kraju so bili tudi gasilci PGD Ormož.

Ob 19:15 uri smo bili obveščeni o poškodbi vozila na parkirnem prostoru.

SREDA 27. 2. 2019

Ob 17.28 uri smo v Ormožu obravnavali dogodek, kjer je oseba padla in se lahko telesno poškodovala. Pri ogledu kraja in z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je tuja krivda izključena. V tej zvezi bomo na Okrožno državno tožilstvo podali poročilo.

Ob 20.00 uri smo v Pavlovcih opravili ogled požara, kjer je do sedaj iz neznanega vzroka zgorel jogi in 50 m2 metrov podrasti. Požar so pogasili gasilci PGD Hardek in Ormož. Z zbiranjem obvestil nadaljujemo in bomo na Okrožno državno tožilstvo podali poročilo.

Ob 20.20 uri smo na državni meji v Središču ob Dravi prijeli tujca, ki je ilegalno vstopil v R Slovenijo iz R Hrvaške. Tujec državljan Srbije je bil pridržan, izrečena mu je bila globa in bo vrnjen na hrvaško, hrvaškim varnostnim organom.

Ob 20.56 uri smo v Sodincih obravnavali prometno nesrečo kjer je voznica osebnega vozila trčila v mačko in si poškodovala vozilo. Po preverjanju okoliščin pogojev za udeležbo voznika in vozila v prometu smo od ogleda odstopili.

Napoved aktivnosti za četrtek dne 28. 2. 2019:
– Opravljali bomo naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnji pod vplivom alkohola, kršitve pešcev).

PRIPRAVILI policisti PP ORMOŽ