ROKOMET, Liga NLB, 20. krog:

Zmaga Jeruzalema za zgodovino

JERUZALEM – CELJE PIV. L. 31 : 29 (17 : 17

Jeruzalem Ormož: Balent (13 obramb), Zemljič, Firšt Šeruga; Šoštarič 1, Čudič 9 (2), Žuran 6, G. Hebar, M. Hebar 2, Šulek, Kocbek, Niedorfer, Kosi 5, Mesarić 7, Horvat 1, Ciglar, Škrinjar. Trener: Saša Prapotnik

Celje Pivovarna Laško: Ferlin, Panjtar (11 obramb); Jurečič 2, Malus, Kljun, Razgor, Ovniček 3, Marguč 4 (3), Šarac 6, Nenadić 3, Accambray 2, Kodrin 4, Horžen 1, Makuc, Anić 4, Bećiri. Trener: Tomaž Ocvirk

Sedemmetrovke: Jeruzalem 2/2; Celje PL 3/5.

Izključitve: Jeruzalem 4; Celje 2 minuti.

Igralec tekme: Bojan Čudič (Jeruzalem Ormož).

V naslednjih vrsticah poročamo o velikem presenečenju, ki se je zgodilo na tekmi 20. kroga Lige NLB. V Ljutomeru, že tolikokrat srečnem kraju za rokometaše Jeruzalema, so v športni dvorani ŠIC gostovali aktualni državni in pokalni prvaki ter vodilni na lestvici Celjani. Pred tekmo deseto in prvo uvrščene ekipe na lestvici so bila vsa pričakovanja usmerjena v lahko zmago Pivovarjev, udeležencev Lige prvakov. Edina želja domačega moštva je bila nasprotniku nuditi dostojen odpor in zadovoljiti svoje navijače, ki so tudi tokrat kljub slabim rezultatom Jeruzalemčkov solidno napolnili ljutomersko dvorano. Zbralo se je okrog 400 ljubiteljev rokometa.

Ormožanom je prvič v zgodovini uspelo premagati Celjane

Ormožanom je prvič v zgodovini uspelo premagati Celjane v tekmi državnega prvenstva. Tako je zdaj zbirka ormoških skalpov popolna. V arhivu so zmage nad Gorenjem, Trimom, Koprom,..in od včeraj Celjem! Zmaga borbenih Vinarjev nad Pivovarji je zaslužena. Jeruzalemčki so po seriji slabih rezultatov in iger odigrali svojo najboljšo tekmo v sezoni. Z novima točkama bo pot do obstanka v ligi vsaj nekoliko lažja. V Klubu vedo, da jih ta zmaga ne sme uspavati, ampak da je to velika vzpodbuda za marljivo delo na treningih še naprej.
V 21. krogu Jeruzalemčke čaka sosedski derbi v Mariboru.

Iz Vardarja prihaja Grega Ocvirk

Jeruzalemčke bo okrepil Gregor Ocvirk, mladinski reprezentant Slovenije, letnik 1998.. Vloženi so vsi potrebni papirji za registracijo in čaka se le mednarodni certifikat za prestop mladega 20 – letnega Celjana, ki je nazadnje igral za skopski Vardar. Zadnje formalnosti pri prestopu bi morale biti urejene v četrtek dopoldan. Pravico nastopa bo Ocvirk imel že proti Mariboru, ki je naslednji nasprotnik Jeruzalema..

Izjave po tekmi:

Saša Prapotnik (trener Jeruzalema):” Naš dogovor je bil, da s počasno igro uspavamo nasprotnika in mu preprečimo, da se razleti ob igrišču ter dosega lahke zadetke. To nam je uspelo na igrišču in obenem še navijačem na tribuni, kjer se je zdelo, da poteka igra kot “tiha maša”. Šele v 2. polčasu smo začutili, da smo sposobni prirediti presenečenje. To je začutila tudi publika in igra ter vzdušje v dvorani v zadnjih dvajsetih minutah igre je bilo noro. Čestitke ekipi na fenomenalnem uspehu. Še naprej moramo marljivo delati na treningih in nagrada bo slejkoprej sledila”.
Stanko Anderluh (pomočnik trenerja Celja):” Zaslužena zmaga Jeruzalema. Mi nismo bili pravi. Največ preglavic nam je povzročal ormoški krožni napadalec in Čudič ter Žuran z goli iz razdalje. Fantom ne morem oporekati, da se niso borili. Toda športna sreča danes ni bila na naši strani. Ormožu je uspela taktika uspavanja. To je že naš tretji poraz v državnem prvenstvu. Kot Celje si tega ne bi smeli privoščiti. Seveda smo razočarani.”.
Tilen Kosi (Jeruzalem):” Verjeli ali ne sem upal, da lahko presenetimo Celje. Liga je pač takšna, da lahko vsi zmagamo. Med nami, seveda če smo na pravi valovni dolžini, in ekipami iz vrha več ni tako velike kvalitetne razlike. Res pa je, da si Celjani tega poraza vseeno ne bi smeli privoščiti. Izkoristili smo njihov slab dan in končno naš dober dan, kjer je tudi športna sreča bila na naši strani. Upam, da bo ta zmaga prinesla mnogo dobrega za našo ekipo in da bomo nadaljevali s takimi predstavami, pa čeprav nam nasproti stojijo ekipe iz samega vrha lige. Čestitke soigralcem na odlični predstavi in občinstvu na tekmi, ki je bilo v 2. polčasu na visokem nivoju.”

Zgodovinska tekma bo na programu KTV ORMOŽ na ogled jutri (v petek ob 20.uri), ponovitve bodo v soboto in nedeljo ob 10.uri.