Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7.00 ure dne
28. 2. 2019, do 7.00 ure, dne 1. 3. 2019, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

ČETRTEK 28. 2. 2019:

Ob 7:59 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije na lokalni cesti Miklavž pri Ormožu – Vinski Vrh, v kateri je bila sama udeležena voznica osebnega avtomobila in se pri tem lahko telesno poškodovala. Vzrok nesreče je bila nepravilna stran vožnje, zato je bil voznici izdan plačilni nalog.

Ob 9.30 uri smo hrvaškim varnostnim organom izročili državljana Srbije, kateri je dne 27.2.2019 v večernem času nedovoljeno prestopil državno mejo izven naselja Središče ob Dravi.

Ob 14:09 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na regionalni cesti v Pavlovcih pred nadvozom iz smeri Ormoža. Udeležena sta bila dva osebna avtomobila. Vzrok prometne nesreče je bila neprilagojena hitrost. Povzročiteljici je bil na kraju izdan plačilni nalog.

Ob 16:16 uri smo bili obveščeni o poškodovanju 25 okroglih bal za seno na njivi v naselju Vodranci. Evidentirali smo kaznivo dejanje Poškodovanje tuje stvari. Nadaljujemo z zbiranjem obvestil, nato pa sledi ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Ob 18:16 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije – dogodek, na regionalni cesti v naselju Libanja. Voznica osebnega avtomobila je trčila v srno, katera je s kraj pobegnila. Izdano ji je bilo Obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.

Ob 22.29 smo bili obveščeni, da gori v kraju Dobrovščak. Ugotovljeno je bilo, da je iz neznanega vzroka zagorela suha trava ob gozdu. Materialna škoda ni nastala, požar pa so pogasili gasilci PGD Ivanjkovci in Hardek.

Ob 05.25 zjutraj smo v Godenincih obravnavali kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari.

Napoved aktivnosti za petek dne 1. 3. 2019 in preko vikenda:

– Opravljali bomo naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnji pod vplivom alkohola, kršitve pešcev).

PRIPRAVILA:
Mitja Novak, višji policist I
in Edvard Cvetko, komandir