Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure dne 23. 9. 2016, do 7:00 ure dne 26. 9. 2016, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 23. 9. 2016

Ob 10:42 smo policisti zasegli manjšo količino prepovedane droge – konoplja. Po preliminarnem testiranju sledi hitri postopek z izdajo odločbe po ZPPPD 33/2.

Ob 14:20 smo na Policijski postaji sprejeli Zapisnik o sprejemu predloga za pregon za kaznivo dejanje »Neplačevanje preživnine«. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno Okrožno državno tožilstvo.

Ob 19.40 smo obravnavali tatvino v Ormožu. Storilcu smo zasegli ukradene predmete, zoper njega pa bomo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo.

Ob 21.20 smo bili obveščeni, da nad lokalno cesto v kraju Žerovinci visi telefonski kabel. Patrulja je šla na kraj in kraj zavarovala do prihoda delavcev, kateri so oviro odstranili.

SOBOTA 24. 9. 2016

Ob 16.56 smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na območju Ormoža. Patrulja je ugotovila, da je prišlo do fizičnega obračuna med prijaviteljem in kršiteljem. Kršitelju na kraju izdan plačilni nalog po Zakonu o javnem redu in miru.

Ob 22:21 smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na območju Ormoža. Patrulja je na kraju ugotovila, da je prijavitelj lažno naznanil kršitev, ob postopku pa je oba policista zmerjal. Osebi je bil izdan plačilni nalog zaradi kršitve določil Zakona o javnem redu in miru.

NEDELJA 25. 9. 2016

Ob 11.00 uri smo v naselju Ivanjkovci obravnavali prometno nesrečo z udeležbo motorista. Ugotovljeno je bilo, da je voznik motornega kolesa, zaradi neprilagojene hitrosti, izgubil oblast nad vozilom in padel. Odrejen je bil tudi preizkus alkoholiziranosti kateri je pokazal 0,60 mg/l alkohola. Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog.

Ob 18.10 smo bili napoteni v Vuzmetince, kjer so domači v jašku za merilnik vode našli 59 letnega moškega, kateri je bil brez znakov življenja v jašku. Reševalci iz Zdravstvenega doma Ormož so ga oživljali, vendar je na kraju umrl. Vzrok smrti bo znan po obdukciji.

Ob 19.00 smo sprejeli predlog za pregon kaznivega dejanja. Policisti nadaljujemo z zbiranjem obvestil.

Ob 19.30 smo v Ormožu obravnavali poškodbo parkiranega osebnega avtomobila.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 26. 9. 2016:

– Ob rednem delu bomo opravljali kontrolo prometa.

PRIPRAVILA:
Mitja Novak, policist I
in Edvard Cvetko, komandir PP ORMOŽ