Župan občine Ormož Danijel Vrbnjak in župan občine Središče ob Dravi Jurij Borko sta danes z direktorjem celjskega gradbenega podjetja GES Jožetom Hartlom podpisala za čez 1,3 milijona evrov vredne pogodbe za energetsko sanacijo Kulturnega doma Ormož ter sanacijo telovadnice in Kulturnega doma Sokolana v Središču ob Dravi.
PODATKI O INVESTICIJI:

Vrednost pogodbenih del za sanacijo Doma kulture v Ormožu znaša: 589.134,74 EUR z DDV, vrednost pogodbenih del za sanacijo SOKOLANE in telovadnice v Središču ob Dravi pa
602.666,78 EUR z DDV.

Celjsko gradbeno podjetje GES je bilo na javnem razpisu obeh občin izbrano kot najugodnejše med štirimi ponudniki za izvajanje del. Vsi trije projekti bodo sofinancirani v sklopu operativnega programa Evropske kohezijske politike za obdobje med letoma 2014 in 2020, in sicer s ciljem povečanja učinkovitosti rabe energije v objektih, ki so v javni lasti.
Med drugim bodo omenjene objekte izolirali od zunaj in toplotno izolacijo izvedli tudi na drugih izpostavljenih mestih, kot so stropi in podstrešja. V sklopu del bodo prenovili tudi ostrešja, zamenjali stavbno pohištvo in posodobili ogrevalne sisteme z vgradnjo toplotnih črpalk. Prenovili bodo tudi prezračevalne sisteme in poskrbeli za varčnejšo razsvetljavo.
Kot je na podpisu pogodb povedal direktor podjetja GES Jože Hartl, energetsko sanirane stavbe predstavljajo za najmanj 25 odstotkov privarčevane energije ter dodal, da v kolikor bo vreme dopusščalo, bodo z deli začeli že ta mesec.

Energetske sanacije se vrstijo

V Ormožu so se sicer že predlani lotili 1,6 milijona evrov vredne energetske sanacije štirih javnih stavb, za katere je bil ob koroškem gradbenem podjetju Kograd Igem prav tako izbran GES. Občina je bila namreč uspešna pri pridobivanju evropskega denarja, saj je pridobila nekaj manj kot 670.000 evrov nepovratnih sredstev. V tem času sta že zaključeni sanaciji Košarkine hiše na Kogu in zgradbe Ljudske univerze. V teku je sanacija šole v Podgorcih, letos pa bodo energetsko sanirali tudi občinsko stavbo.