Z zaporo na gradbišče do zasluženega denarja

V zadnjih dneh smo opazili, da se je po vseh nesrečnih dogodkih na gradbišču nove ceste Ormož – Gorišnica le začelo premikati. Cesta v dolžini 4200 km je državna, zato za izgradnjo skrbi DARS.
Že leta 2008 je tako DARS s podjetjem VEGRAD popdpisal pogodbo za izgradnjo viadukta čez potok Sejanca in želežniško progo; ta pa je za zemeljska dela najel domačega podjetnika Boštjana Kolenka. Ta je tudi vsa naložena dela v roku opravil, plačila pa zaradi vseh znanih težav z VEGRADOM ni dobil nikoli. Kljub tem, da so mu na DARSu obljubili plačilo iz bančne garancije, se to do danes še ni zgodilo. Zato je danes s strojno mehanizacijo zaprl dovoz na gradbišče, v tem času pa še čaka na odgovor oziroma reakcijo DARSa. Gre za več kot 100.000 eurov dolga.

Mimogrede smo izvedeli, da pa je DARS Družbi za razvoj in investicije dolg oziroma zaslužek iz istega naslova že izplačal.

Valerija Kolenko: ” Za naše družinsko podjetje je to ogromen danar. Na reakcijo DARSa še čakamo ….”

( Foto: Karolina Putarek)

( Foto: Karolina Putarek)

SREDA, 25. maja 2011:
KOLENKOVI so z zaporo nadaljevali tudi naslednji dan , v sredo. In sicer do približno 11.00 ure, ko pa so jih iz DARSa le poklicali in povabili na sestanek ( jutri, 26.maja ob 16.00 uri), da se dogovorijo za rešitev problema.