Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7.00 dne 26. 3. 2021, do 7. 00 dne 29. 3. 2021 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 26. 3. 2021

Ob 16.39 je patrulja na lokalni cesti v naselju Obrež ustavila in kontrolirala voznika osebnega avtomobila. Odrejen in opravljen je bil preizkus alkoholiziranosti, katerega rezultat je bil pozitiven (0,71 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, ter odvzeto vozniško dovoljenje, katero bo skupaj s obdolžilnim predlogom poslano na okrajno sodišče v Ormožu.

Ob 18.13 je patrulja na regionalni cesti v naselju Žerovinci ustavila in kontrolirala voznika osebnega avtomobila. Odrejen in opravljen je bil preizkus alkoholiziranosti, katerega rezultat je bil pozitiven (0,30 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, začasno odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog po ZPrCP.

Ob 22.40 smo na območju Središča ob Dravi prijeli 18 tujcev, kateri so nedovoljeno prestopili državno mejo. Po končanem postopku smo 8 tujcev predali hrvaškim varnostnim organom dočim 10 tujcev je zaprosilo za mednarodno zaščito in so bili odpeljani v Azilni dom Ljubljana.

NEDELJA 28. 3. 2021

Ob 11.13 nas je ekipa NMP ZD Ormož obvestila o poškodovani starejši osebi v naselju Kajžar. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je osebi v drvarnici nenadoma postalo slabo in je padla na tla, ter se pri tem lahko telesno poškodovala. Z reševalnim vozilom je bila odpeljana v ptujsko bolnišnico. O dogodku je bil obveščen sorodnik, sledi poročilo na pristojno ODT.

Ob 14.55 je patrulja v Ormožu na Vrazovi ulici ustavila in kontrolirala voznika osebnega avtomobila. Odrejen in opravljen je bil preizkus alkoholiziranosti, katerega rezultat je bil pozitiven (0,39 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, začasno odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog po ZPrCP.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 29. 3. 2021:
– v kolikor bi poslušalci radia opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel idr.), ter spoštovanje Odlokov vlade RS v povezavi z ukrepi za preprečevanje širjenja virusa »Covid-19«.

Pripravili policisti PP ORMOŽ