Policisti Policijske postaje Ormož so v času od 7.00 ure dne 25. 2. 2019, do 7.00 ure dne 26. 2. 2019 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PONEDELJEK 25. 2. 2019

Ob 14:25 uri nas je oškodovanka obvestila, da jo je v bližini naselja Središče ob Dravi, s palico napadla znana ženska, katera je sprehajala nezavarovana psa. Ležečo na tleh jo je storilka udarila s pohodnimi palicami, nato pa jo je še obrcala. Sprejet je bil Zapisnik o sprejemu ustne ovadbe za KD Grožnje, ter evidentirano KD. Kršiteljici je bil tudi izdan plačilni nalog zaradi kršitve po Zakonu o zaščiti živali. Sledi zbiranje obvestil.

Ob 17. uri smo na ormoški železniški postaji, tujki zasegli otroško kolo, za katerega obstaja sum, da izvira iz kaznivega dejanja. Ker v postopku ni hotela pojasniti kako je dobila kolo, ji je bilo le to z Zapisnikom o zasegu predmetov zaseženo, pripeljano in deponirano na PP Ormož.

Ob 22:49 uri smo bili obveščeni o požaru v naravi na območju Dobrovščaka. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je zagorelo podrastje ob gozdu, okrog 400 m2, materialna škoda ni nastala, prav tako ni bilo ogrožanja premoženja ali ljudi. Gasilci so požar pogasili. Dogodek smo zaključili z uradnim zaznamkom.

Napoved aktivnosti za torek dne 26. 2. 2019:
– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, kršitve pešcev).

PRIPRAVILA:
Mitja Tramšek, višji policist I
in Edvrad Cvetko, komandir