V prostorih ormoškega gradu danes poteka TURNIR MLADEGA VINA in ocenjevanje vin za NAJ ŠPRICAR. Okoliški vinogradniki so na ocenjevanje prinesli 30 vzorcev mladih vin in 28 vzorcev ŠIPONA, ki se potegujejo za titulo “Naj špricar”.

Vina ocenjujeta strokovna komisija, ki jo sestavljajo: Franc Bezjak, Franc Brodnjak, Marjan Čižmešija, Robert Gorjak, Mitja Herga, Klavdija Špur in Lidija Ruška, ki je tudi predsednica ocenjevalnih komisij. Vzorce namreč ocenjuje tudi komisija potrošnikov, ki pa jo sestavljajo Nina Blagovič, Robert Horvat, Igor Leskovar, Stanislav Kaučič, Peter Kirič, Marjan Magdič in Franček Puklavec.

Organizatorji “Javni zavod za turizem, kulturo in šport občine Ormož” so ocenjevanje pripravili v sodelovanju z Društvom vinogradnikov ormoško-jeruzalemskih goric in kot pravi direktorica ZAVODA, ANDREJA BRGLEZ, je – za razliko od ocenjevanja špricar vin – turnir mladih vin bolj kot napovednik letnika. Mlada vina je namreč v tem času težko ocenjevati, tako gre bolj za “revijo mladosti” oziroma “letnik se predstavi”, dodaja Brglezova, ki z zadovoljstvom pove, da je letošnji turnir, glede na število prinešenih vzorcev, odlično uspel.

REZULTATI:
Potrošniška komisija je za »Naj špricar« vino izbrala ZVRST 2017 Vinogradništva Gorjak, strokovna komisija pa je med šestimi finalnimi vini izbrala zvrst Ljutomerčan vinske kleti Puklavec Family Wines. V turnirju mladega vina je prepričal muškat otonel polsladko vino letnik 2018 vinske kleti Puklavec Family Wines.