Naslovna fotografija: Iz oddaje: Sveti trije kralji v cerkvi v Svetem Tomažu ( “Pevci z vasi”, KD “Odpev” Mala vas
V novo leto navadno vstopimo polni novih načrtov. In prav je tako. Zanimalo nas je, kakšne načrte pa imajo v novem letu v občinah Sveti Tomaž in Središče ob Dravi. Tako bomo najprej prisluhnili kaj pravi župan občine Sveti Tomaž MIRKO CVETKO,
v nadaljevanju pa se odpravljamo še v sosednjo občino Središče ob Dravi. Tudi Središčanom v novem letu načrtov ne manjka:

MIRKO CVETKO, župan občine Sveti Tomaž (Foto:Karolina Putarek)

JURIJ BORKO, župan občine Središče ob Dravi (Foto: Občinski portal)

Enoti Študenskega servisa Maribor v Ormožu se obeta kadrovska sprememba; kar pa ne pomeni, da enota ne bo normalno poslovala naprej. Vsak delovnik od osmih do šestnajstih.
Res, da so božični prazniki že zdavnaj za nami, ampak ponekod so JASLICE še vedno postavljene. In še vedno so čarobne – kakršnekoli že so. Tako je tudi pri Krabonjevih v Spodnjih Ključarovcih, kjer je izpod rok Matjaža nastala domiselna vasica s hlevčkom, in jaslicami ter z vsem kar spada zraven.
Za nami je tudi cerkveni praznik SVETI TRIJE KRALJI, ki se imenuje tudi praznik Gospodovega razglašenja. Praznik je povezan z božičem, po svetopisemskem izročilu je namreč zvezda kralje vodila do novorojenega Jezusa. Prinesli so mu darila in ga priznali za mesijanskega kralja ter ga “razglasili” med svojimi rojaki. Obiskali so tudi cerkev v Svetem Tomažu.
V gasilskih društvih radi poskrbijo tudi za različne družabne dogodke. Tako je PGD Ključarovcih minulo soboto bilo organizator 11 turnirja v kartanju.Vsi tisti, ki pa kartanja niso vešči, pa so se lahko preizkusili v šahu, biljardu ali v namiznem nogometu.
December navadno prinese takšne in drugačne predpraznične koncerte. Eden takšnih – predprazničnih je bil tudi v ormoški psihiatrični bolnišnici. Pripravili so ga pacienti skupaj z zaposlenimi – vsem skupaj pa je – tako kot po navadi prinesel veliko prijetnih trenutkov.
Sledi še pregled zadnjih športnih dogodkov; med drugim boste lahko izvedeli, kako so se odrezali mladi rokometaši v Linzu. Vabljeni k ogledu oddaje!
Oddaja bo na programu KTV ORMOŽ nocoj (četrtek) ob 21.00 uri, v torek ob 10.00 in 16.00 uri ter v v soboto in nedeljo ob 18.00 uri.
Oddajo pa si lahko ogledate tudi v okviru programa SIP TV in PeTV ter na programu TELE M v nedeljo ob 14.00 uri; pa tudi na tej spletni strani pod “oddaje”.