ČETRTEK 26. 4. 2018:

Ob 7.40 smo bili obveščeni o pogrešanju registrske tablice MB UT-251. V primeru najdbe nas naj obvestijo.

Ob 10.00 smo imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, ki mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, kateri je pokazal 0.43 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku na kraju začasno odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog.

Ob 11.30 smo obravnavali kaznivo dejanja zanemarjanja mladoletne osebe. Po vseh zbranih obvestilih bomo na državno tožilstvo napisali kazensko ovadbo.

Ob 13.25 smo bili obveščeni o poškodovanju vozila do katere je prišlo zaradi materiala, ki je padal z drugega vozila. Kršitelju smo na kraju izdali plačilni nalog.

Ob 15.44 smo bili obveščeni o motenju posesti. Patrulja na kraju ugotovila, da ni elementov kaznivega dejanja oz. prekrška. Udeležene osebe v dogodku napotene, da zadeve urejajo na zasebno tožbo.

Ob 19.15 smo posredovali pri družini v Savcih. Kršitev na kraju nismo ugotovili, je pa zaradi slabega psihičnega stanja bila nudena zdravniška pomoč eni osebi.

Ob 21.15 smo bili obveščeni o kravah, ki bi naj hodile po cesti. Ugotovili smo, da so krave prestopile ogrado, saj zaradi izpada električnega toka ni deloval električni pastil. Lastnik je krave vrnil v ogrado že pred prehodom policistov.

PETEK 27. 4. 2018

Ob 7.30 smo prijeli 4 tujce, kateri so ilegalno vstopili v našo državo. Tujci so zaprosili za mednarodno zaščito, zato so bili po končanih postopkih odpeljani v azilni dom v Ljubljano.

Ob 10.32 smo bili Obveščeni o dogodku na cesti v kraju Hum pri Ormožu. Voznik osebnega avtomobila je povozil zajca in si poškodoval vozilo. Izdali smo Obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 13.43 smo na našem območju prijeli moškega, za katerega je Okrožno sodišče v Murski Soboti izdalo Odredbo za privedbo na prestajanje zaporne kazni. Tako smo osebo odpeljali v zapore Rogoza.

Ob 17.10 smo v Trgovišču ustavili voznika osebnega avtomobila. V postopku je bilo ugotovljeno, da je vozil neregistrirano vozilo, brez vozniškega dovoljenja, na vozilu pa je imel nameščeno ukradeno registrsko tablico. Vozilo mu je bilo zaseženo, zoper voznika pa sledi obdolžilni predlog in kazenska ovadba zaradi tatvine tablice.

Ob 18.20 smo bili obveščeni o poškodbi ograje. Patrulja je na kraju ugotovila, da je sosed pri delu z kmetijskim traktorjem in priklopljenim priključkom poškodoval ograjo. Zadevo bomo zaključili z uradnim zaznamkom, saj gre za neprometno površino.

Ob 20.55 smo opravili ogled kraja prometne nesreče z udeležbo divjadi. Patrulja je na kraju odstopila o ogleda.

Ob 23.02 smo ponovno opravili ogled kraja prometne nesreče z udeležbo divjadi. Patrulja je na kraju odstopila o ogleda.

SOBOTA 28. 4. 2018

Ob 07.19 smo v naselju Pavlovci obravnavali prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami.. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Ob 08.40 uri smo v naselju Velika Nedelja obravnavali prometno nesrečo s pobegom. Povzročitelj je bil nato izsleden in mu izdan plačilni nalog.

Ob 10.40 uri smo obravnavali prometno nesrečo na parkirišču trgovine Hofer. V kolikor bo povzročitelj izsleden, mu bo izdan plačilni nalog.

Ob 11.25 uri smo v Središču ob Dravi obravnavali tatvino denarnice iz stanovanjske hiše. Po zbranih obvestilih bo na ODT Ptuj podana kazenska ovadba.

Ob 20.55 smo na ormoški obvoznici opravili ogled kraja prometne nesreče z udeležbo divjadi. Patrulja je na kraju odstopila o ogleda.


NEDELJA 29. 4. 2018

Ob 00.30 smo imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, ki mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, kateri je pokazal 0.31 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku na kraju začasno odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog.

Ob 04.33 smo v Pavlovcih opravili ogled kraja prometne nesreče z udeležbo divjadi. Patrulja je na kraju odstopila o ogleda.

Ob 08.00 smo v Gornjih Ključarovcih opravili ogled kraja prometne nesreče z udeležbo divjadi. Patrulja je na kraju odstopila o ogleda.

Ob 12:50 uri smo v Središču ob Dravi obravnavali kaznivo dejanje tatvine in sicer je neznani storilec odtujil dnevni izkupiček lokala. Sledi zbiranje obvestil.

Ob 17:40 smo bili obveščeni o prometni nesreči na Gomili pri Kogu. Kolesar, državljan Češke je zaradi prehitre vožnje po klancu navzdol in vožnje pod vplivom alkohola izgubil oblast nad kolesom in padel. Pri tem se je telesno poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v SB Rakičan. Izdan mu bo plačilni nalog.

Ob 19.12 smo bili obveščeni o poškodovanju tuje stvari. Osumljenka je prišla do stanovanjske hiše in razbila steklo na vhodnih vratih. Sledi KO na ODT.

Ob 22.46 smo v Ormožu našli registrsko tablico osebnega avtomobila. Le to bomo poslali na Upravno enoto izdaje.

PONEDELJEK: 30. 4. 2018

Ob 8.55 smo imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 1.48 mg/l izdihanega zraka. Vozniku na kraju odvzeto vozniško dovoljenje, katero bo skupaj z obdolžilnim predlogom poslano na Okrajno sodišče.

Ob 17.12 smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije in udeležbi divjadi. Patrulja je na kraju odstopila od ogleda.

Ob 17.26 smo bili ponovno obveščeni o prometni nesreči I. kategorije in udeležbi divjadi. Patrulja je na kraju prav tako odstopila od ogleda.

Ob 20:58 smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije in udeležbi divjadi v Žerovincih. Patrulja je na kraju odstopila od ogleda.

Ob 23:16 smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije in udeležbi divjadi v Krčevini. Patrulja je na kraju odstopila od ogleda.

TOREK: 1. 5. 2018

Ob 17.00 smo bili obveščeni o dogodku. Na relaciji Šalovci – Vitan je voznik osebnega avtomobila trčil v srno in si poškodoval vozilo. Patrulja je na kraju odstopila od ogleda.

Ob 06.34 smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije in udeležbo divjadi. Patrulja je na kraju odstopila od ogleda.

SREDA: 2. 5. 2018

Ob 05:34 uri smo v naselju Koračice obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi. Po ugotavljanju pogojev za vožnjo v prometu smo od ogleda odstopili.

Ob 09.40 uri smo v Središču ob Dravi prijeli pet tujih državljanov, od tega štiri državljane Indije in enega državljana Pakistana, ki so na nedovoljen način prestopili državno mejo med R Slovenijo in R Hrvaško. Tujci so med postopkom zaprosili za azil in so bili odpeljani v azilni dom.

Ob 14.20 uri smo bili s strani anonimne osebe obveščeni o sumljivi osebi. Osebo smo izsledili opravili identifikacijski postopek. Posebnosti pa nismo beležili.

Ob 18.17 uri smo v Vinskem vrhu obravnavali prijavo poškodovanje tuje stvari in prestavitev mejnega kamna, kjer pa je bilo ugotovljeno, da v danem primeru niso bili podani elementi kaznivega ravnanja.

Napoved aktivnosti za četrtek 3. 5. 2018:

– policisti bomo izvajali poostreni nadzor cestnega prometa, s poudarkom na ugotavljanju kršitev hitrosti

PRIPRAVILI policisti PP ORMOŽ