Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure dne 15. 11. 2019, do 7:00 ure dne 18. 11. 2019 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 15.11.2019:

Ob 14:50 uri smo bili obveščeni o pojavu dveh bankovcev na območju Ormoža, za katera se sumi, da sta ponarejena. Poslana bosta v podrobnejši pregled in glede na ugotovitve bomo zadevo ustrezno zaključili.

Ob 20:35 uri smo v naselju Savci obravnavali prometno nesrečo s pobegom. Napisan je bil uradni zaznamek.

SOBOTA 16. 11. 2019

Ob 1:10 uri smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v Veliki Nedelji. Policisti kršitve niso zaznali. Opravljen bo razgovor s prijaviteljem ter izveden ustrezen ukrep.

Ob 8:30 smo obravnavali prometno nesrečo I. kategorije s pobegom, na območju naselja Podgorci. Napisan je bil uradni zaznamek.

NEDELJA 17. 11. 2019

Ob 14:50 uri smo bili na kraju kaznivega dejanja poškodovanje tuje stvari v naselju Velika Nedelja, na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznanec v noči iz sobote na nedeljo poškodoval parkiran osebni avtomobil po prednjih desnih vratih. O dogodku bomo podali poročilo na Okrožno držano tožilstvo na Ptuju.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 18. 11. 2019:
– Kljub dokaj ugodnemu stanju prometne varnosti je na območju PU Maribor še vedno velika problematika kršitev cestno-prometnih predpisov. V novembru 2019 se je bistveno poslabšala varnost pešcev v cestnem prometu, saj skoraj vsakodnevno obravnavamo prometne nesreče, v katerih so udeleženi pešci. Najpogostejša vzroka prometnih nesreč z udeležbo pešcev sta neupoštevanje pravil o prednosti voznikov motornih vozil na prehodih za pešce in kršitve pešcev (nepravilna hoja, nepravilno prečkanje, neupoštevanje svetlobnih prometnih znakov…). Največ prometnih nesreč z udeležbo pešcev se zgodi tako v naseljih, kot tudi izven naselij, v časovnih intervalih, ko je vidljivost zmanjšana (pozni popoldanski ali večerni čas) ali se vozne razmere poslabšajo (dež, sneg…).
– Za zmanjšanje problematike pešcev v cestnem prometu, bomo policisti PP Ormož od 18. do 20. 11. 2019, v popoldanskem oziroma večernem času, izvedli poostren nadzor, s poudarkom na ugotavljanju kršitev povezanih s pešci (neupoštevanje pravil o prednosti voznikov motornih vozil na prehodih za pešce in kršitve pešcev).

PRIPRAVILA:
Mitja Tramšek, višji policist I
in Edvard Korotaj, komandir