Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure, dne 8. 6. 2012 do 7:00 ure dne 11. 6. 2012 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 8. 6. 2012

Ob 09:30 uri so v naselju Pavlovci opravili ogled kraja prometne nesreče I. kategorije z
udeležbo divjadi. Zadeva je zaključena z uradnim zaznamkom.

Ob 21:42 uri so v naselju Savci opravili ogled kraja prometne nesreče I. kategorije z
udeležbo divjadi. Zadeva je zaključena z uradnim zaznamkom.

Ob 01.22 so intervenirali v Miklavžu pri Ormožu, kjer je prišlo do kršitve javnega reda in
miru. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog.

Ob 02.36 je na lokalni cesti v naselju Kog vozniku osebnega avtomobila zaradi vožnje pod
vplivom alkohola bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog.

Ob 05.30 je policijska patrulja imela v Miklavžu pri Ormožu v postopku osebo, kateri je zasegla plastično posodo z neznano tekočino (sum da gre za prepovedane substance). Po pridobljeni analizi sledi ustrezen ukrep.

SOBOTA 9. 6. 2012

Ob 7.40 uri so posredovali pri kršitvi javnega reda in mira v kraju Lačaves, kjer bi naj sosed grozil sosedi. Na kraju so ugotovili, da ni šlo za kršitev javnega reda in miru, niti ne za znake kaznivega dejanja. Imajo pa sosedje spore glede mej, v zvezi teh pa so bili napoteni na zasebno tožbo.

Ob 18.22 so posredovali pri kršitvi javnega reda in mira v Ormožu, kjer je moški kršil javni red in mir. Izdan mu je bil plačilni nalog.

01.30 so policisti opravljali kontrolo pred diskoteko v Trgovišču. Pri tem je policiste začel zmerjati eden od gostov in se nedostojno vesti. Zaradi kršitve mu je bil izdan plačilni nalog.

Ob 02.35 uri so odredili pridržanje zoper voznika osebnega avtomobila, ki je na lokalni cesti v Osluševcih napihal 0.79 mg/liter izdihanega zraka. Zoper kršitelja so podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

NEDELJA 10. 6. 2012

Ob 20.50 uri so v naselju Koračice opravili ogled prometne nesreče I. kategorije. Pri ogledu je bilo ugotovljeno, da je nesrečo povzročila voznica osebnega avtomobila, ki je zaradi nepravilnega premika z vozilom trčila v drugo vozilo. Povzročiteljici je bil na kraju izdan plačilni nalog.

Ob 22:40 uri so opravili intervencijo v Skolibrovi ulici v Ormožu, kjer je stanovalec motil nočni mir in počitek s glasno glasbo. Zaradi kršitve mu je bil izdan plačilni nalog.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 11. 6. 2012:

Od 11. 6. do 16. 6 .2012 se izvaja v cestnem prometu nadzor kolesarji, če le-ti upoštevajo cestno prometne predpise.

Pripravila:
Aleš Meško
policist I
in
Edvard Cvetko
komandir
višji policijski inšpektor II