ČETRTEK 26. 3. 2020
Ob 18:45 uri smo bili obveščeni, da je pes v hlevu prijavitelju pokončal tri kokoši. Na kraju smo zbrali obvestila ter opravili razgovor s lastnikom in skrbnikom psa. Skrbniku smo izdalo plačilni nalog zaradi kršitev določil Zakona o varstvu živali. O napadu psa pa smo obvestili pristojne na UVHVVR.

PETEK 27. 3. 2020

Ob 16:22 uri smo obravnavali spor med izven zakonskima partnerjema na območju Bresnice. Pri tem pa nismo zaznali elementov kaznivega dejanja oziroma prekrška.

SOBOTA 28. 3. 2020

Ob 11.24 smo bili obveščeni o vlomu v hišo v kraju Pušenci. Opravljen je bil ogleda kraja kaznivega dejanja, sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

Ob 12.45 smo posredovali v kraju Stanovno, kjer je kršitelj imel na dvorišču glasno glasbo, zaradi česar je bil opozorjen.

Ob 17.00 smo posredovali v Podgorcih, kjer je prišlo do spora med sosedoma. Po zbranih obvestilih bomo podali kazenske ovadbe zaradi Ogrožanja varnosti.

NEDELJA 29. 3. 2020

Ob 14:41 smo posredovali v naselju Veliki Brebrovnik, kjer se je na dvorišče stanovanjske hiše zatekel manjši pes. Ob prihodu patrulje na kraj je pes odšel neznano kam, prav tako ni bil ugotovljen lastnik psa.

PONEDELJEK 30. 3. 2020

Ob 8:51 uri smo bili obveščeni o postavljeni oviri na lokalni cesti v Podgorcih. Policisti so ugotovili, da je neznana oseba, preko lokalne ceste dejansko napela verigo, na kateri so bili nameščeni modri trakovi. Z zbiranjem obvestil, so policisti v popoldanskem času izsledili storilca ter mu na podlagi določb Zakona o cestah, izdali plačilni nalog.

Ob 15:21 uri smo bili obveščeni o poškodovanih pnevmatikah na lahkem priklopniku, v Podgorcih. Evidentirali smo kaznivo dejanje Poškodovanje tuje stvari. Sledi zbiranje obvestil.

Ob 1:13 uri smo bili obveščeni o poslušanju preglasne glasbe v eni od večstanovanjskih zgradb v okolici Ormoža. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po ZJRM-1.

Napoved aktivnosti za torek dne 31. 3. 2020:
– V popoldanskem času se bodo na postajnem območju izvajale radarske meritve hitrosti;
– Opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel idr.);
– Opravljali bomo nadzor nad spoštovanjem Odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v RS ter prepoved gibanja izven občin.
– V povezavi z že znanimi ukrepi za omejitev širjenja epidemije COVID-19 in preprečevanja novih okužb, vam policisti svetujemo, da se dosledno upošteva vsa opozorila in prepovedi, predvsem pa ostanite doma in ostanite zdravi.

Pripravili policisti PP ORMOŽ