TOREK 5. 11. 2019:

Ob 14:54 uri smo intervenirali v naselju Ormož, na kraju je bilo ugotovljeno, da gre za sum kaznivega dejanja Nasilje v družini. S strani oškodovanke je bila sprejeta ustna kazenska ovadba, zoper osumljenca odrejeno pridržanja in nato izrečena prepoved približevanja. Po vseh zbranih obvestilih bomo zoper osumljenca podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 20.43 uri smo v Ormožu obravnavali poškodbo parkiranega vozila.

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7.00 ure, dne 6.11. 2019, do 7.00 ure, dne 7. 11. 2019, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

SREDA 6. 11. 2019

Ob 6:40 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije s pobegom in sicer na relaciji Ivanjkovci – Ormož. Neznani voznik je zaradi nepravilnega prehitevanja oplazil voznico osebnega vozila. Po izsleditvi neznanega voznika tovornega vozila sledi hitri postopek.

Ob 14:10 smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije v kraju Pavlovci. Patrulja je ugotovila, da je voznica z osebnim vozilom trčila v srno, izdano je bilo Obvestilo o odstopu od ogleda..

Ob 20:00 uri smo sprejeli ustno kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja »Grožnja«. Po zbiranju obvestil je bila osumljencu izrečena prepoved približevanja določeni osebi ali objektu, po vseh zbranih obvestilih pa bomo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 20:30 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije na regionalni cesti v naselju Sveti Tomaž. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v psa in si poškodoval vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

Napoved aktivnosti za četrtek dne 7. 11. 2019

Opravljali bomo poostren nadzor na psihofizičnim stanjem voznikov (alkohol) ter opravljali poostreni nadzor prometa s poudarkom na ugotavljanju kršitev pešcev,prekoračitve hitrosti, neuporabi varnostnega pasu in nedovoljeni uporabi mobilnih telefonov med vožnjo;

Vsem občanom svetujemo, da svoja vozila redno zaklepajo in izvajajo druge samozaščitne ukrepe za zavarovanje osebnega premoženja. O vseh opaženih sumljivih osebah pa obveščajo policijo, na telefonski številki 113 ali 02 741 08 50.

PRIPRAVILI policisti PP ORMOŽ