V Ormožu je že vse nared za tradicionalno Martinovanje. Uvodno dejanje, ki ga je predstavljalo ocenjevanje vin za »naj špricar in »turnir mladega vina«, je že za nami. In kot je sklenila ocenjevala komisija, se bodo ob pestrem dvodnevnem dogajanju v Ormožu pili špricarji Vinogradništev GORJAK in LESKOVAR.
Razen »naj špricarjev« vinogradništev Gorjak in Leskovar, pa se bo tudi dobro jedlo. V Martinovem šotoru bo za gostinsko ponudbo skrbela Gostilna OZMEC, na Kerenčičevem trgu Gostilna PROSNIK in Pizzeria OB PARKU, na Grajskem trgu pa Gostilna ČRNI RIBIČ in Pizza FABRIKA by Glowen in Zavod NA. S tem, da bo v soboto od »pol desete« že dišalo s tekmovanja v kuhanju Prleškega piskra, da ne govorimo o dobrotah na veliki Ormoški Martinovi tržnici, ki bo delovala tako v petek kot v soboto dopoldan, in o razstavljenih dobrotah izpod pridnih rok. Tudi letos so organizatorji Javni zavod za turizem, kulturo in šport, z nekaterimi ostalimi Zavodi v Ormožu ter Društvi v občini pripravili pester program. Vsega bo, kot ponavadi: v soboto bo tekmovanje godb za pokal Vinka Štrucla in šaljiv prikaz vinogradniških običajev; v petek in soboto nas čakajo krsti mošta, razstava malih pasemskih živali; delavnice za otroke, pohodi med goricami, vodeni ogledi Ormoža in okolice, ter vožnje s turističnim vlakcem. Novost letos bo »hop on» avtobus, ki bo na vsako uro vozil skozi Središče ob Dravi na Kog, eden pa v smeri Velike Nedelje, do Stanice v Osluševcih. Da ne govorimo o večernih zabavah, kjer bodo navduševali priznani ansambli oziroma glasbene skupine. Tudi kulturni program ne bo manjkal: v petek popoldne bo odkritje doprsnega kipa Stanku Čurinu, zvečer pa odprtje likovne razstave Malek 2019 in postavitev 4.rastoče knjige, sobota prinaša nastope folklornih skupin, pevcev in godcev na Kerenčičvem trgu… Ob 15.uri pa tudi žrebanje nagrad Destinacije JERUZALEM, ki bo zanimivo za vse, ki ste od aprila do konca oktobra pri ponudnikih izpolnjevali kupončke.
Slavnostna otvoritev Martinovanja v Ormožu pa bo jutri (v petek) ob 16.uri na Grajskem dvorišču, ko bo razglašen tudi MARTIN PRVI ORMOŠKI, ki bo slavnostno prevzel skrb za mestni vinograd.


Zaradi dogajanja v centru mesta, bosta delno (in občasno) zaprti Ptujska cesta in cesta skozi Vrazovo ulico. Organizatorji prosijo za previdnost in strpnost.