Naslovna slika: S tekmovanja (od leve proti desni) Stanko Jurkovič,Bojan RAJH,Miran FIŠER,Marjan RAZLAG (Foto: Boris Vukan)

Območno združenje veteranov vojne za Slovenije Ormož je v soboto, 26.januarja v Svetem Tomažu pripravilo tradicionalno strelsko tekmovanje z zračno puško. Tekmovanja se je udeležilo pet ekip iz OZVVS in OZSČ Ormož. Zbrane na tekmovanju je pozdravil tudi župan občine Sveti Tomaž Mirko Cvetko.

Herman Prejac iz SD KATJA Sveti Tomaž je, kot že veliko let zapored, poskrbel za dobro organizacijo, strelivo, tarče in nove puške. Po zaključenem tekmovanju je Herman Prejac pohvalil veterane, ki ohranjajo strelstvo kot športno disciplino in kljub letom dosegajo spoštljive rezultate.

Ker je strelsko tekmovanje posvečeno spominu na veterana Antona Meška, so člani OZVVS po zaključenem tekmovanju odšli na pokopališče in na Zvonkovem grobu prižgali svečko

REZULTATI TEKMOVANJA:

EKIPNA UVRSTITEV:
1.MESTO – Ekipa OZVVS Ormož-veterani Tomaž
2.MESTO – Ekipa OZSČ Ormož
3.MESTO – Ekipa OZVVS Ormož I

POSAMIČNA UVRSTITEV:
1.MESTO : Stanko BELŠAK – OZVVS Ormož-veterani Tomaž

2.MESTO: Herman PREJAC – OZVVS Ormož- veterani Tomaž

3.MESTO: Miran FIŠER – OZVVS Ormož II

Najboljše ekipe so za osvojena mesta prejele pokale, posamezniki pa so prejeli medalije in praktične nagrade, ki so jih organizatorji zagotovili tudi s pomočjo prispevkov donatorjev iz občine Ormož.

Za družabni del so poskrbeli člani OZVVS iz Svetega Tomaža: Zdravko Petek, Miran Petek, Marta Breznik in Stanko Belšak, ki so v prostorih Doma kulture v Svetem Tomažu postregli s krepko malico in zagotovili vzdušje za prijateljsko druženje veteranov.

Avtor prispevka: Boris Vukan