Naslovna slika je simbolična.

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure, dne 1. 2. 2013 do 7:00 ure dne 4. 2. 2013, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:


PETEK 1. 2. 2013

Ob 12:45 je bila policijska postaja Ormož obveščena, da na Žvabu oseba grozi, da bo storila samomor. V razgovoru z osebo, je le ta povedala, da si je prijaviteljica to očitno izmislila.

Ob 14:40 so posredovali v Ormožu, kjer sta bili dve vozili nepravilno parkirani. Voznika sta bila opozorjena.

16:55 so v Ormožu obravnavali dogodek. S strehe ene od stavb je na parkirana vozila padel sneg, ter jih poškodoval.

Ob 17:15 so na lokalni cesti Krčevina – Pušenci obravnavali povoženje divjadi.

Ob 23:15 so v Ormožu obravnavali dogodek. S strehe ene od stavb je na parkirana vozila padel sneg.

Ob 23:20 uri so v Mihovcih pri Veliki Nedelji na glavni cesti I. reda štev. 2 obravnavali prometno nesrečo II. kategorije, do katere je prišlo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo. Voznik je odklonil preizkus alkoholiziranosti, zaradi česar je bilo zoper njega odrejeno pridržanje. Zoper povzročitelja prometne nesreče sledi obdolžilni predlog in plačilni nalog.

Ob 03:20 uri so v Središču ob Dravi na glavni cesti obravnavali prometno nesrečo I. kategorije. Do prometne nesreče je prišlo zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

SOBOTA 2. 2. 2013

Ob 12:12 so v Vuzmetincih na lokalni cesti obravnavali dogodek. Voznik osebnega avtomobila je trčil v srno in si poškodoval vozilo.

Ob 14:26 so v Ormožu obravnavali poškodbo vozila na parkirnem prostoru.

Ob 21:24 so na relaciji Pavlovci – Miklavž pri Ormožu na regionalni cesti obravnavali povoženje divjadi.

V Središču ob Dravi so ob 22:15 imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, ki je pri preizkusu alkoholiziranosti napihal kar 1.30 mg/liter alkohola v izdihanem zraku. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in bo skupaj z obdolžilnim predlogom poslano na pristojno sodišče v Ormožu.

Ob 06:23 so bili obveščeni o dogodku v Lešnici na lokalni cesti, kjer je voznik osebnega avtomobila je trčil v srno in si poškodoval vozilo.

NEDELJA 3. 2. 2013

Ni bilo izstopajočih dogodkov.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 4. 2. 2013:

Ob rednem delu bodo policisti opravljali kontrolo prometa, s poudarkom na kontroli hitrosti.
PRIPRAVILA:
Mitja Tramšek, policist I
in Janko Zadravec, pomočnik komandirja, policijski inšpektor I