GIMNAZIJI ORMOŽ TRINAJSTICA PRINESLA STOTICO!
Trinajsta generacija maturantov 100-odstotno uspešna, dijakinja Katja Kokot zlata maturantka

Trinajstica – za mnoge vraževerno znamenje, za maturante Gimnazije Ormož 2014 nadvse srečno število. Ta generacija je namreč tudi trinajsta po vrsti, ki je opravljala splošno maturo v 17 letu obstoja šole, in hkrati najuspešnejša doslej, saj so dijaki opravili maturo s 100-odstotnim uspehom, obenem pa povprečno zbrali tudi dokaj visoko število točk (21,2, kar je 1,5 več od slovenskega povprečja), Katja Kokot po uspešnem ugovoru na oceno celo toliko, da je postala zlata maturantka.
Najpomembneje je, da so s svojim doseženim številom točk zadovoljni dijaki ter da jim te omogočajo vpis na želeno izbrano študijsko smer. Dijaki so opravljali maturo iz splošnih predmetov – slovenščine, matematike in tujega jezika (angleščine, nemščine), poleg teh so po interesih izbirali med zgodovino, geografijo, kemijo, biologijo, psihologijo in informatiko.
Splošni učni uspeh spomladanskega roka mature je tako za 2,6 odstotkov boljši od lanskega in za 6,9 odstotka nad letošnjim slovenskim povprečjem. S profesorskim zborom smo izjemno ponosni na uspeh naših dijakov, potrjuje pa se nam tudi ustreznost strokovnega pedagoškega pristopa, za katerega se na Gimnaziji Ormož trudimo, da bi bil stalna in profesionalna rast vsakega učitelja.
Dijaki generacije 2010-2014 so naša trinajsta zvezdica – velika zvezda, ki je pomembno zaznamovala tradicijo Gimnazije Ormož.
Maturantom iskreno čestitamo!

Blanka Erhartič, ravnateljica