Bernarda Jurič, slovenska ultra kolesarka, vabi na dobrodelno kolesarjenje, ki bo to nedeljo, 31. marca. Odločila se je za sodelovanje v dobrodelni akciji Nedeljskega dnevnika za družino ŽIVIČ iz Svetega Tomaža, ki ji grozi deložacija. Družino ŽIVIČ sestavljata tudi sedemletna Melisa in osemletni Marsel, ki bi tako ostala brez strehe nad glavo.
Cilj nedeljskega dobrodelnega kolesarjenja je tako SVETI TOMAŽ, in sicer tamkajšnji Dom kulture, kjer bo kolesarka Bernarda Jurič skupaj z Meliso in Marselom ob svojem 46.rojstnem dnevu prerezala torto.

Štart nedeljskega dobrodelnega kolesarjenja bo v Pleterjih 76, pri domu Bernarde Jurič, s pričetkom ob 8. uri.
Potem bo skupina kolesarjev, ki se jim seveda lahko pridružite kjerkoli na poti do Svetega Tomaža pot nadaljevala skozi naselji Lovrenc na Dravskem polju in Kidričevo. Ob 9. uri si bodo privoščili krajši postanek pred sedežem Mestne občine Ptuj in nadaljevali skozi Dornavo, kjer se jim okrog 10. ure lahko pridružite pri baročnem dvorcu. Sledil bo vzpon preko Polenšaka in Savcev do končnega cilja: Kulturni dom v Svetem Tomažu, kamor bo naša ultra kolesarka skupaj ultra kolesarjem Andrejem Zamanom in vsemi, ki se jima boste pridružili, prikolesarila med 11.30 in 12. uro.

»Dragi moji, niso pomembni kilometri, ki jih bomo prevozili v nedeljo, 31. marca. Ni pomemben način, kako bomo prišli k Svetemu Tomažu – s kolesom, peš, v teku, z avtomobilom, s skirojem, smučmi… Pomembno je, da bomo s tem pokazali, da nam ni vseeno za družino Živič in za njihovo prihodnost.

Da jim olajšamo pot do njihovega cilja, bomo svoje prispevke darovali v skrinjico, ki bo na ploščadi pred Kulturnim domom Sveti Tomaž med 11. in 13. uro. Svojo donacijo lahko opravite tudi prej, in sicer na humanitarni transakcijski račun Iskrice Nedeljskega dnevnika »POMOČ OTROKOM«, ki je odprt pri Abanki, d. d.: SI56 0510 0801 1104 164 – s pripisom ZA DRUŽINO ŽIVIČ.

Iskreno se vam zahvaljujem za razumevanje in sodelovanje. Se vidimo v nedeljo, 31. marca 2019, pri Sv. Tomažu«, je v svojem Sporočilu za javnost zapisala kolesarka Bernarda Jurič.

V primeru slabega vremena bo akcija »Kolesari in doniraj« v nedeljo, 7. aprila 2019.