Danes popoldne (petek,3.novembra) je na nogometnem stadionu v Ormožu potekala svečanost ob položitvi temeljnega kamna za novo pridobitev, še eno – ki bo v ponos našemu mestu in ormoškemu Nogometnemu klubu! Nogomet ima v Ormožu zelo dolgo tradicijo. Skozi desetletja je ormoškim športnikom predstavljal ( in še predstavlja) odlično izhodišče tako za rekreacijo kot vzpodbudo razvoju športnega življenja v domačem kraju. Vsake pridobitve pa se tako kot vsi športniki, tudi ormoški nogometaši razveselijo. Tako je začetek gradnje tribun in slačilnic bil velik dogodek, tudi zato, ker si nogometaši zanj prizadevajo že več kot desetletje. Uvodoma je zbrane pozdravil predsednik NK Ormož Zlatko Klemenčič. O vzpodbudah športni dejavnosti v občini je spregovoril župan Alojz Sok. Temeljni kamen so poleg predstavnika izvajalca gradbenih del »Zidarstvo Milan Pintarič, Sp. Ščavnica pri Gornji Radgoni«, položili Zlatko Klemenčič, Alojz Sok ter mlada nogometaša Gal Sagadin (U7) in Tiar Sok Tomažič (U9); z glasbeno točko je svečanost popestrila flavtistka prof. Ana Nuša Juričinec.
Prva dela na gradbišču že potekajo, objekt, ki bo zgrajen na ključ, bo dokončan prihodnje leto konec julija, investicija pa znaša nekaj manj kot 600 tisoč evrov. Objekt do dolg 50 in širok, 7,5 metrov, imel bo 350 m2 uporabnih površin. Predstavlja pa tribuno s 364 sedeži, (ki bo imela možnost nadgradnje), 4 garderobe, klubske prostore, prostor za sodnike, prostor za delegate, masažno sobo, sobo za prvo pomoč, pralnico, kurilnico, garažo in skladiščni prostor. Kot je povedal župan Alojz Sok, bo dosedanje klubske prostore ormoškega nogometnega kluba, po selitvi v zgrajen objekt, v uporabo dobil ormoški Atletski klub.
NK Ormož se trenutno ponaša z nogometno šolo za mlade upe, pa tudi sicer veliko truda vlagajo v vzgojo mladih nogometašev. Članska ekipa trenutno nastopa v PRVI MEDOBČINSKI LIGI in se nahaja na 6.mestu. Cilj jim je preboj vsaj na 5.mesto, ki ob zaključku sezone pomeni uvrstitev v LIGO za prvaka, kjer bo prvouvršena ekipa napredovala v super ligo. Le-ta je v naslednjih dveh sezonah cilj Ormožanov; v petih letih pa si Ormožani želijo vrnitve v tretjo slovensko nogometno ligo.