ROKOMET, NLB liga, 8. krog:
Ormožani zasluženo premagali Maribor
Jeruzalem – Maribor 24 : 21 (13 : 9)
Jeruzalem:
Balent (13 obramb), M. Šulek; B. Čudič 10 (5), Žuran 4, G. Hebar, T. Hebar 1, T. Šulek, Kocbek 3, Šoštarič, Ozmec 1, Mesarić 1, Ciglar, Vujović, Rajšp, Kavčič 3, Cirar 1. Trener: Saša Prapotnik
Maribor: G. Čudič, Đurica (7 obramb), Leben (5 obramb); Cvetko 1, Bogadi 1, Celminš 1, Sok 4 (2), Jerenec, Velkavrh 1, Stopar, Ranevski 1, Bezgovšek 1, Štumpfl 1, Sivić 2, Kete 1, Ocvirk 7 (1). Trener: Marko Šibila
Sedemmetrovke: Jeruzalem 6/5; Maribor 3/3.
Izključitve: Jeruzalem 8; Maribor 2 minuti.
Igralec tekme: Dominik Ozmec (Jeruzalem Ormož).

Navijaška skupina Ormožani so praznovali 25 – letnico obstoja (1992).

Sosedski derbi in praznovanje 25 – letnice obstoja navijaške skupine Ormožani je na Hard Ek privabil več kot 500 ljubiteljev rokometa, ki so lahko uživali v izjemni kulisi. Pred prvim sodniškim piskom so prisotni v dvorani namenili minuto molka pokojnemu Vladotu Ivanuši Čokotu, dolgoletnemu in zvestemu delavcu v ormoškem klubu. V prvih desetih minutah so goli padali poredkoma, saj sta obrambi obeh ekip delovali odlično in izid je bil izenačen (3 : 3). V naslednjih desetih minutah bi lahko rekli je padla odločitev o zmagovalcu. Gostitelji so nadaljevali odlično v obrambi, kjer sta blestela mladinska reprezentanta Dominik Ozmec in Miha Kavčič. Stekla je tudi igra v napadu in Jeruzalemu je uspel delni izid s 7 : 1 (10 : 4). V 25. minuti so v znak svoje obletnice domači navijači naredili čez celo dvorano prelepo koreografijo in še dodatno motivirali navijače k še boljšemu navijanju. V zaključku 1. polčasa so Ormožani zamudili izjemno priložnost, da odidejo na odmor z visoko prednostjo šestih golov. Vratar Maribora Tilen Leben je zaustavil strel Kavčiča v protinapadu in gostom je uspelo v zadnjih trenutkih 1. polčasa preko Tadeja Soka iztržiti sedemmetrovko, katero je uspešno realiziral tokrat z naskokom najboljši igralec Maribora Gregor Ocvirk. Polčas 13 : 9. Prav Ocvirk je bil tisti, ki je zadel v 41. minuti in svojo novo ekipo popeljal do najmanjšega zaostanka v 2. polčasu (16 : 14). Prednost Jeruzalema je v drugem delu tekme nihala med dvema in šestimi goli prednosti. Na krilih fantastične domače publike je Jure Kocbek v 53. minuti zadel za 23 : 17 in zmagovalec je bil odločen. Mariboru je v zaključku uspelo zmanjšati poraz in po koncu tekme športno čestitati nasprotniku, ki je tokrat bil enostavno boljši in se je zasluženo veselil zmage, ki ohranja upanje na uvrstitev v Ligo za prvaka. Zdaj sta pred Ormožani dve pomembni gostovanji v Škofji Loki in Ribnici. Cilj je osvojitev vsaj dveh točk. Po koncu tekme so svoj koncert tudi odlično oddelali člani orkestra Selotejp, ki so množico navduševali z navijaškimi pesmimi Rokometnega kluba Ormož.
IZJAVE:
David Bogadi (Maribor): Nismo se držali tega, kar smo se dogovorili. Obramba je še bila kolikor toliko, napad pa katastrofalen. Le osem zadetkov smo dosegli v 1. polčasu, kar je zares premalo, da bi lahko računali na zmago na vročem Hard Eku.Tehnične napake, ki so posledica odlične igre Jeruzalema v obrambi, so nas pokopale. Čestitke svoji bivši ekipi na zasluženi zmagi. Pohvalil pa bi noro vzdušje v Ormožu. Z naskokom daleč najboljša rokometna publika v Sloveniji.

Preko 500 ljubiteljev rokometa se je nagnetlo v športno dvorano na Hardeku.


Bojan Čudič (kapetan Jeruzalema): Hvala Bogu, da smo vsaj na domačem igrišču levi in ne miške. Upam, da to popravimo še na gostovanjih. Danes smo si zaslužili to zmago, saj smo zares dobro igrali. Hvala navijačem za izjemno podporo, brez njih enostavno ne bi šlo. Za takšne tekme se živi in gara na treningih.

Kar nekaj let Hard Ek ni bil tako poln kot tokrat.


Saša Prapotnik (trener Jeruzalema): Upam, da bo ta zmaga dala ekipi dodatni polet pred dvema težkima gostovanjima. Kdorkoli je danes stopil na igrišče je odigral fantastično. Kontrolirali smo cel čas tekmo in že v 1. polčasu zamudili lepo priložnost, da nasprotnika spravimo na kolena. Zahvalil bi se še navijačem. V Novem mestu smo jih razočarali, danes pa se jim z dobro igro oddolžili. Fantastično vzdušje, navijanje, odličen rokomet. Izjemna promocija ne samo za Ormož, ampak tudi za ves slovenski rokomet.

Po tekmi je sledil še koncert Orkestra Selotejp.