Medobčinska zveza društev prijateljev mladine (MZDPM) ORMOŽ se je znotraj Društva BRALNA ZNAČKA SLOVENIJE – ZPMS priključila projektu
»Zlata bralka, zlati bralec« in s knjigo obdarila najboljše bralce iz osnovnih šol v občinah Ormož, Središče ob Dravi in Sveti, ki so vsa osnovnošolska leta brali za bralno značko.

Letos so prejeli knjigo Barž ≡ kons Srečka Kosovela (ur. Igor Saksida), ki jo je ilustriral Damijan Stepančič. (Delo je sicer prejelo nagrado Slovenskega knjižnega sejma za najbolje oblikovano knjigo v kategoriji leposlovje – poezija).

V vseh šestih osnovnih šolah bilo skupaj 39 zlatih bralk oziroma bralcev: OŠ Ormož 7; OŠ Središče ob Dravi 2; OŠ Ivanjkovci 10; OŠ Velika Nedelja 6; OŠ Sveti Tomaž 8; OŠ Miklavž pri Ormožu 6

Podelitev knjižnih nagrad zlatim bralkam in bralcem je potekala v knjižnici »Franca Ksavra Meška«. Letos je knjižnica gostila to prireditev že drugič, tako so na vrtu knjižnice mladim bralcem naprej pripravili »presenečenje«: pogovor z Denisom Žuranom – ormoškim pesnikom in raperom, za konec pa za vse pripravili tudi pogostitev.

UTRINKI (FOTO: Anja Fras)Več v oddaji UTRIP ORMOŽA, v četrtek 14.junija ob 20.uri.