Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure dne 26. 2. 2016, do 7:00 ure dne 29. 2. 2016, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 26. 2. 2016

Ob 18:25 uri so policisti v Gornjih Ključarovcih na lokalni cesti opravili ogled kraja prometne nesreče z udeležbo divjadi.

Ob 19:11 uri so policisti posredovali zaradi kršitve javnega reda in mira v Ormožu, kjer je ena oseba proti drugi osebi uporabila solzivec.
(Pojasnilo uredništva portala KTV ORMOŽ: Ko solzivec pride v stik z očmi ali dihali, začasno povzroči močno draženje, solzenje, kašljanje in občutek, da telo gori. Učinkovanje solzivca sicer naj ne bi bilo nevarno in v času ene ure učinek mine, ter ne pušča nobenih posledic. Kljub temu pa solzivec najbrž ni primeren za uporabo v večstanovanjski zgradbi, kjer so “žrtve” draženja bili tudi otroci, in se je draženje v zraku čutilo še nekaj dni po uporabi. Sostanovalci so nad dejanjem storilke ogorčeni, z upanjem, da uporaba solzivca v večstanovanjskih zgradbah ne bo še kje drugje postala običajen način obrambe pred bivšimi ljubimci/kami. )

Ob 22:34 uri so policisti v Pavlovcih opravili ogled kraja prometne nesreče. Ob ogledu so policisti ugotovili, da je neznani voznik osebnega avtomobila trčil v prometni znak, ga poškodoval in s kraja odpeljal. Policist so tekom noči z zbiranjem obvestil ugotovili povzročitelja prometne nesreče, zoper katerega sledi hitri postopek.

Ob 4:34 uri so bili policisti obveščeni o povoženju divjadi na lokalni cesti na območju Jeruzalema. Na kraju so policisti ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila trčil v srno in si poškodoval vozilo.

SOBOTA 27. 2. 2016

Ob 18:15 uri so policisti na glavni cesti izven naselja Mihovci pri Veliki Nedelji obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi.

Ob 01:32 uri so policisti ponovno izven naselja Mihovci pri Veliki Nedelji obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi.

NEDELJA 28. 2. 2016

Ob 11:03 uri so bili policisti obveščeni o prometni nesreči I. kategorije (z materialno škodo)na lokalni cesti v naselju Mala vas pri Ormožu.

PRIPRAVILA:
Jožef Magdič, policist I
in Edvard Cvetko, komandir