Sinoči je v organizaciji Območne izpostave JSKD ORMOŽ v Miklavžu pri Ormožu potekalo območno srečanje odraslih folklornih skupin. Nastopile so štiri folklorne skupine:
Folklorna skupina PODKEV KTD Miklavž pri Ormožu, ki jo vodi Leonida Novak, ki je tudi avtorica odrske postavitve »NA PREŠI«, s katero so se predstavili. Glasbo sta priredila Leon Lah in Uroš Hlebec, kostume pa je oblikovala Monika Kelemina.
Sledil je nastop Folklorne skupine KD Obrež, ki jo vodi Silva Marčec, predstavili so se z odrsko postavitvijo »VEDNO DRUGAČNA POLKA«, katere avtorica je Silva Marčec. Za glasbo je poskrbel Mitja Nemec, za kostume pa Marinka Kolarič Lašič.
Kot tretja se je predstavila Folklorna skupina KD Podgorci. Skupino vodi Marko Janžič, avtorja odrske postavitve z naslovom »GODOVNU VOŠČIMO« sta Vekoslav Prejac in Marko Janžič. Kostume jim je oblikovala Marija Makarovič.
»ALI JE KAJ DRUGAČE?« pa je bil naslov odrske postavitve, avtorice Leonide Novak, s katero se je predstavila Folklorna skupina METLA KTD Miklavž pri Ormožu. Avtorica glasbene priredbe je Janja Kocjan, kostume je oblikovala Monika Kelemina.
Nastop folklornih skupin je spremljala strokovnjakinja Klavdija Žabot, ki je povedala, da so skupine od časa pred osmimi leti, ko je srečanje tudi spremljala kot strokovna spremljevalka, ZELO napredovale, da imajo izvirne ideje in dodelano tehniko.
OBMOČNA IZPOSTAVA JSKD ORMOŽ je območno srečanje folklornih skupin pripravila v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Miklavž pri Ormožu in tamkajšnjim KTD. Razen JSKD RS prireditev finančno podpirajo občine Ormož, Središče ob Dravi in Sveti Tomaž, na pomoč pa je priskočilo tudi nekaj domačih podjetij: Puklavec Family Wines, Opsen d.o.o, Fiposor d.o.o., Računovodske storitve Iztok Rakovec, s.p. in Wienerberger Tondach.